Review: Ticket West – 49 Park St. Blues

 

Ticket West - 49 Park St. Blues

Ticket West – 49 Park St. Blues
Format:CD – Vinyl LP / Label: Sonic Rendezvous
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hoe belangrijk een goede opvoeding is bewijst het verhaal van de broers Pascal(gitaar, zang) en Walter Wilhelm (bas, zang). Hun vader voedde hen met live opnames van concerten van bluesartiesten, die hij van de radio had opgenomen. De broers raakten daardoor al vroeg in de ban van de blues.

Met hun  band Ticket West zijn ze inmiddels toe aan hun derde album, 49 Park St. Blues.

Een album waarop ze worden bijgestaan door een groep uitstekende muzikanten: Kees van Herk (drums, percussie), Roel Spanjers (orgel, piano), Laura Kits (zang), Arjen Veldman (zang), Bas Kleine (harmonica), Wouter Schueler (saxofoon), Ernst Grevink (ritmegitaar) en producer Erny Green.

Ticket West bewijst met dit album een veelzijdige band te zijn. Naast de nodige old school shuffles is er ook ruimte voor soulblues, funky blues en emotionele slowblues.

Geopend wordt met de pompende shuffle I Did You Wrong met krachtig harmonica spel van Bas Kleine en de rockende piano van Roel Spanjers.

Zangeres Laura Kits is op kittige wijze te horen in het hoekig swingende Good Woman met de knorsax van Wouter Schueler, die een haast Morphine-achtig sfeertje creëert en de bijtende gitaar van Pascal Wilhelms. Laura is ook te horen in de zacht deinende blues Nice Guy, die aan de Peter Green jaren van Fleetwood Mac doet denken.

I Buried A Friend is het zeer emotionele hoogtepunt van het album. Een aan St. James Infirmary denkende ballad, opgedragen aan de in 2018 overleden mondharmonica speler Klaas Vermeulen, van het duo Greyhound.

Na dit hoogtepunt gaat Ticket West over op de zacht groovende soulblues van What Can A Man Do?. Een nummer met het soulorgel van Roel Spanjers en de intiem priemende gitaar van Pascal Wilhelm.

Het losjes rockende Meant To Be doet door het swingende pianospel van Roel Spanjers aan het werk van bijvoorbeeld Geraint Watkins denken.

Zanger Arjen Veldman treedt met zijn Kim Wilson-achtige zang aan in de stuwende rocker Forty-Nine. Ook is hij te horen in de gemoedelijk pompende shuffle Say Sorry en de uitbundige “hee haw” swinger She’s The Best. Hard To Forget is vervolgens een prima voorbeeld van de funky blues kant van Ticket West.

Het album wordt op een melancholische akoestische wijze afgesloten door Love Song.

Pa Wilhelm mag trots zijn op zijn zoons. Ticket West bewijst met hun nieuwe album namelijk een aanwinst voor het alsmaar groeiende Nederblues legioen te zijn!

Tracks:
01. I Did You Wrong
02. Good Woman
03. Nice Guy
04. I Buried A Friend
05. What Can A Man Do?
06. Meant To Be
07. Forty-Nine
08. Hard To Forget
09. Say Sorry
10. She’s The Best
11. Love Song

Website: https://ticket-west.com/