Review: The Weber Brothers – The Water Street Trilogy Part 2 – In The Tangled Web

 

The Weber Brothers - The Water Street Trilogy Part 2 – In The Tangled Web

The Weber Brothers – The Water Street Trilogy Part 2 – In The Tangled Web
Format: CD – Digital  / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ook op hun alweer zestiende album laat de Britse band the Weber Brothers, uit Peterborough, weer hun vertrouwde handelsmerk horen: zeer rauwe, ongepolijste, recht uit het hart komende rock waarin de blues een voorname rol speelt naast invloeden vanuit de garagerock en soul.

Het gaat hier om een band rond de broers Ryan Weber (zang, bas) en Sam Weber (zang, gitaar) met Marcus Browne (drums), Emily Burgess (gitaar) en Ryan “Rico” Browne (diverse instrumenten).

Het album werd geproduceerd door de van o.a. Neil Young bekende James McKenty en staat wederom boordevol klassesongs.

De eerste is Top Of My List. Een intens en rauw nummer met een haast swampy geluid waarin ook wat Led Zeppelin trekjes zitten. Daarna volgt het broeierig funky Shake It Up met een psychedelisch klinkende synthesizer. I Just Want Your Love grijpt verrassend genoeg terug naar het poprock geluid van bands als 10CC en Pilot in een lekker pompend nummer met rauwe zang.

De funk is ook volop aanwezig op dit album maar dan altijd op een broeierige wijze zoals in Turn On Love dat voorzien is van een 60’s psychedelisch geluid. Ook is de funk aanwezig in het heftig groovende, en bluesy, Love Yourself, dat uiteraard weer lekker rauw en broeierig klinkt.

De ingetogen kant van de band komt aan de beurt in het breekbare en folkie Don’t Go Daddy met fraai galmend donker gitaarspel. Withdrawal is vervolgens een bijtend en dreunend nummer waarna de loom voortschuifelende gospelblues Ante Up het album indrukwekkend afsluit.

Ook met album nummer zestien schieten the Weber Brothers volop in de roos!

Tracks:
01. Top Of My List
02. Shake It Up
03. I Just Want Your Love
04. Mostly Stable
05. Turn On Love
06. In The Tangled Web
07. Love Yourself
08. Don’t Go Daddy
09. A Different Side Of Me
10. Withdrawal
11. Ante Up

Website: https://weberbrothers.com/