Review: The Uneven – Flight Out Of The Hollow

 

The Uneven - Flight Out Of The Hollow

The Uneven – Flight Out Of The Hollow
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hoewel de hoes van het debuutalbum van the Uneven je de indruk zou kunnen geven, dat je hier met een 60’s of 70’s psychedelisch album te maken hebt gaat het hier om het debuut van een band uit Nashville, Tennessee.

Een band, die een stevig geluid laat horen waarin de beste elementen vanuit de 70’s rock, Stoner Rock en grunge met elkaar vermengd zijn.

Andrew Hooker (zang, gitaar, synbass), Michael Meadows (bas, keyboards), en Simona Bressi (drums) openen hun album met het smerig pompende Punching Bag. Een nummer, dat tegen de Stoner Rock aanleunt vol met knarsende gitaarriffs en woeste zang.

Het broeierig groovende Temp Of You laat wat meer ruimte voor meer melodieuze, licht psychedelische, rock waarbij je al snel aan Glenn Hughes gaat denken. Vervolgens is Loud de juiste titel voor een venijnig hoekig rockend nummer vol met smerige riffs. The Mask gaat donker wiegend meer de psychedeliswche kant op met  lekker gruizig gitaarwerk.

Ook de blues is aanwezig zoals in het intiem sprankelende Red Door, in het dromerige Found Out, via huilend bluesy gitaarwerk, en het lome Lines In The Sand. Mij beviel vooral het donkere en rauw pompende No More Violations.

Een prima stevig rockend debuutalbum van the Uneven!

Tracks:
01. Punching Bag
02. Temp Of You
03. Loud
04. Don’t Blame Me
05. The Mask
06. No More Violations
07. Red Door
08. My Time
09. Found Out
10. Lines In The Sand

Website: https://theunevenband.com/