Review: The Texas Horns – Everybody Let’s Roll

 

The Texas Horns - Everybody Let’s Roll

The Texas Horns – Everybody Let’s Roll
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

The Texas Horns is een trio dat bestaat uit de zeer ervaren blazers Mark ‘Kaz’ Kazoff (tenor saxofoon, harmonica, zang), John Mills (bariton saxofoon) en Al Gomez (trompet). Blazers die met onnoemelijk veel artiesten hebben gespeeld zoals bijvoorbeeld Jimmie Vaughan, Marcia Ball en Anson Funderburgh.

Bijgestaan door een grote groep muzikale vrienden komt het trio nu met hun derde album ‘Everybody ‘Let’s Roll’. En dit is album geworden dat elk feest of optreden swingend op zijn kop gaat zetten.

Ze openen met het titelnummer Everybody Let’s Roll met zangeres Carolyn Wonderland met haar krachtige soulzang en Anson Funderburgh als gasten. Het feest wordt met dit nummer op een lome funky manier geopend met een New Orleans-achtige swing.

Mike Zito treedt aan in Why It Always Gotta Be This Way. Een soulvolle groover met Mike’s doorleefde zang en priemende gitaar en het pompende soulorgel van Mike Flanigan. I Ain’t Mad With You is een luchtig swingende cover van de rhythm & bluesklassieker met uiteraard de horns in de hoofdrol.

Alligator Gumbo is broeierige funky New orleans deiner, loom groovend met een Meters/Neville Brothers-achtig geluid. Guy Forsyth is te horen in het soulvol swingende Die With My Blues On. Dan verrassen de Horns met een cover van het Beatles nummer I Want You (She’s So Heavy), die in hun handen warm deinend en funky klinkt Daarna is het tijd voor Jimmie Vaughan in de funky shuffle Too Far Gone waarin zijn bijtende gitaarspel opvalt.

De verrassing van dit album is jazz zangeres Carmen Bradford uit New Orleans. Zij bewijst in de krachtige shuffle Watcha Got To Lose dat zij ook verdomd soulvol kan klinken. Mark ‘Kaz” Kazanoff laat in dit nummer horen dat hij ook prima met de harmonica overweg kan.

Ook verrassend is de tropische calypso swinger Apocalypso waar je gegarandeerd vrolijk van wordt. Marcia Ball is swingend op haar piano te horen in het stuwende Ready For The Blues Tonight.

Afgesloten wordt met het instrumentale J.B.’s Rock, een cover van het J.B. Lenoir nummer. Een nummer waarin Jimmie Vaughan zijn gitaar hard laat bijten.

Na beluistering van dit nieuwe album van the Texas Horns kwam ik er achter dat mijn dansschoenen nu al slijtageplekken vertonen. En dat kan alleen maar gelden als een aanbeveling om dit feestalbum snel te gaan aanschaffen!

Tracks:
01. Everybody Let’s Roll
02. Why It Always Gotta Be This Way
03. I Ain’t Mad With You
04. Alligator Gumbo
05. Die With My Blues On
06. I Want You (She’s So Heavy)
07. Too Far Gone
08. Watcha Got To Loose
09. Apocalypso
10. Prisoner In Paradise
11. The Big Lie
12. Ready For The Blues Tonight
13. J.B.’s Rock

Website: https://thetexashorns.com/