Review: The Supersoul Brothers – The Road To Sound Live

 

The Supersoul Brothers - The Road To Sound Live

The Supersoul Brothers – The Road To Sound Live
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: DixieFrog Records
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Verenigde Staten hadden hun Blues Brothers. Frankrijk heeft haar Supersoul Brothers! Een soulband, die in staat is om elke concertzaal compleet, swingend, op zijn  kop te zetten met hun soulmuziek en die overduidelijk invloeden van de Stax/Volt en Atlantic releases tot zich heeft genomen. Swingende intense en ongepolijste soul dus!

En met David Noël heeft de band een zanger van formaat in huis. Hij klinkt super rauw en heeft de intensiteit van Otis Redding. Hij wordt zeer vakkundig begeleid door Ludovic Timoteo (bas), Fabrice Seny-County (drums), Pierre-Antoine Dumora (gitaar), Julien Stantau (orgel, piano), Julien Suhubiette (trombone) en Claire Rousselot-Paillez (zang).

Het soulfeest op dit live album gaat van start met de cover van Homer Banks’ Ain’t That A Lot Of Love dat een vurig swingende uitvoering krijgt en waarin de doorleefde soulstrot van  David Noël voor het eerst opvalt. Daarna is Common People een sprankelende soulswinger, die doet denken aan het werk van Solomon Burke.

De geest van Otis Redding is aanwezig in de mid-tempo soul van Don’t Lockdown Your Heart. Jerkin’ The Dog, een cover van the Mighty Hannibal, kan het beste als een energiek feestelijk swingend soulnummer omschreven worden. Het Stax geluid is volop aanwezig in het hoekig swingende How Shall We Dance Life?

Comin’ Home Baby is vooral bekend in de uitvoering van Booker T. & the M.G.’s en is op dit album een swingend souljazz nummer met bijtende gitaarwerk van Pierre-Antoine Dumora. Zangeres  Claire Rousselot-Paillez krijgt een aantal solospots. Zo is zij te horen in de Betty Wright klassieker Clean Up Woman waarin zij aan het rappen slaat. Samen met  David Noël is zij te horen in de Jean Knight klassieker Mr. Big Stuff.

De loeiende trombone van Julien Suhubiette zet de razende soulswinger Supersoul in werking. Ook Girl Bait is een uitbundige swinger met een zeer energiek geluid. David Bowie’s Heroes krijgt op dit album een onverwachte soulbewerking, die klinkt alsof Otis Redding zich aan het werk van Bowie waagt.

Een zeer levendig live album van een band, die bewijst dat zij elke concertzaal aan het swingen kan krijgen!

Tracks:
01. Ain’t That A Lot Of Love
02. Common People
03. Don’t Lockdown Your Heart
04. Only Love
05. Jerkin’ The Dog
06. How Shall We Dance Life
07. Comin’ Home Baby
08. Clean Up Woman
09. Rose
10. Supersoul
11. Is It Because I’m Black
12. Mr. Big Stuff
13. Girl Bait
14. Shadows & Lights
15. Heroes

Website: https://www.facebook.com/TheSuperSoulBrothers/