Review: The Stiletto Shakers – Keep On Keeping On

 

The Stiletto Shakers - Keep On Keeping On

The Stiletto Shakers – Keep On Keeping On
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

De bandnaam, the Stiletto Shakers, en het feit dat het hier om een duo gaat, deden mij vermoeden dat we hier met een garageblues duo te maken zouden krijgen. Niets van dit alles echter! De Stiletto Shakers laten namelijk op hun nieuwe album ‘Keep On Keeping On’ een donker broeierig geluid horen, dat invloeden vanuit de rootsrock, soul en soms blues bevat.

De opvolger van hun EP wordt geopend met The Last Of The American Outlaw, dat opent met een donkere orkestratie plus een huilende bluesgitaar. Daarna gaat het nummer verder met een lome beat waarin de getergde zang van Lewis West-Vimpany (zang, gitaar, bas, keyboards en drums) voor een donker sfeertje zorgt. Naast Lewis West-Vimpany bestaat het duo uit John Vanek (keyboards, gitaar, harmonica, melodica, zang),

Dan volgt het loom bonkende Electric Kool dat een getergd roots-blues geluid heeft. n het broeierige Into The Dark is het geluid van the Stiletto Shakers voorzien van een donker The The-achtig randje. De schrijnende harmonica van John Vanek is te horen in het broeierig voortdeinende KoKo (Keep On Keeping On) wederom met een bedwelmend The The geluid.

Vervolgens is Just In Time een losjes groovende soulswinger. No Rest For The Wicked klinkt bluesy met gruizig vlammend gitaarwerk en de loom voortpompende harmonica. I’m Sorry is een verrassende breekbare en warme soulballad, die later in een Stripped Back versie nog intiemer klinkt. Stationhouse laat de lome donkere kant van het duo weer horen, voorzien van priemend twanggitaarspel.

The Stilleto Shakers uit Brighton (UK) bewijzen met dit album dat we hier te maken hebben met een prima indringend donker duo.

Tracks:
01. The Last Of The American Outlaws
02. Electric Kool
03. Into The Dark
04. KoKo (Keep On Keeping On)
05. Just In Time
06. No Rest For The Wicked
07. I’m Sorry
08. Stationhouse
09. I’m Sorry (Stripped Back) bonustrack

Website: https://www.facebook.com/thestilettoshakersband