Review: The Southern Locomotive Band – Back In Town Tonight

 

The Southern Locomotive Band - Back In Town Tonight

The Southern Locomotive Band – Back In Town Tonight
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Met het heengaan van The Allman Brothers Band en Lynyrd Skynyrd is het prettig om te merken dat het Southern Rockgenre toch elke keer weer nieuw bloed oplevert.

The Southern Locomotive Band werd in 2016 opgericht in West-Georgia en bracht tot dusver twee prima albums uit: ‘Somewhere In Time’ (2020) en ‘Luck Of The Draw’ (2021).

De groep bestaat uit naamgever Danny Southern (gitaar, zang, Hammondorgel), Greg Carter (bas, zang) en Curtis Hammer (drums, percussie) en het is niet moeilijk om het trio te vergelijken met ZZ Top, want ook bij dit gezelschap is de drummer de enige zonder baard.

Ook muzikaal gezien zijn er raakvlakken: beide bands maken bluesy, veelal stevige Southern Rock. Het begint al meteen goed met het titelnummer, een Southern Rocksong uit de handleiding van het genre, terwijl de band op Money’s All Done Spent de fijne versnelling in huis heeft.

Voor de rechtgeaarde Southern Rocker zijn er nog meer lekkere hapjes zoals Float My Way To Freedom, de in Status Quo/Normaal-modus opgetuigde rocker The Losing Hand. De qua zang op Julian Sas gelijkende groovy rocksong The Bill Box, het slepende Ashes To Ashes en ook voor een fijne ballad wordt middels Met You In A Dream ruimte gemaakt.

Nog geen absolute topper, maar de potentie is zeker aanwezig.

Tracks:
01 Back In Town Tonight
02 Money’s All Done Spent
03 Walk The Line
04 Float My Way To Freedom
05 The Losing Hand
06 The Bill Box
07 Dixie Flyer
08 End Of The Line
09 Met You In A Dream
10 Ashes To Ashes
11 The Afterlife

Website: https://thesouthernlocomotiveband.net/