Review: The Schedules – Rescheduled

 

The Schedules - Rescheduled

The Schedules – Rescheduled
Format: CD (EP) – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Er zijn coverbands, die de ballen hebben om het relatief veilige covermateriaal te verlaten om ook eigen nummers ten gehore te brengen. Zoals de Limburgse band the Schedules, uit Sittard en omstreken.

Zij hebben vijf eigen nummers op hun nieuwe EP geslingerd en uit die nummers blijkt dat we hier met een bluesy band te maken hebben, die ook niet vies is van steviger werk a la Soundgarden of the Cult.

De band bestaat uit zanger en gitarist Raffaele (hoewel ik daar niet helemaal zeker van ben aangezien ik een advertentie las waarin de band op zoek is naar een nieuwe zanger), Vince (gitaar), Les (gitaar, zang), Mika (bas) en Joep (drums).

De EP opent met Altar Rock, een nummer dat het tot de Limbo Top 10 schopte. Een venijnige rauwe rocker waarin je invloeden als Status Quo en Creedence Clearwater Revival tegenkomt. Een gemeen riffende binnenkomer!

Dan komt de blues aan de beurt via de slowblues Black Butterfly met prima Soundgarden-achtige zang en bijtend gitaarwerk.

Het galmende Paranoia is een krachtig pompende rocker, dat als een mix van the Cult en Soundgarden klinkt, versierd met lichte psychedelische Doors trekjes. I Can’t Safe Myself From Me is vervolgens een breekbare ballad met wederom de nodige Soundgarden trekjes.

De EP wordt afgesloten met Going Home, dat opent met donderende drums en dat zich ontwikkelt tot een energieke rauwe rocker.

Het is een prima idee geweest van the Schedules om hun eigen nummers aan ons te presenteren. Een uiterst sympathieke EP is namelijk het gevolg!

Tracks:
01. Altar Of Rock
02. Black Butterfly
03. Paranoia
04. I Can’t Safe Myself From Me
05. Going Home

Website: https://www.facebook.com/TheSchedulesOfficial