Review: The Rusty Wright Band – Hangin’ At The DeVille Lounge

 

The Rusty Wright Band - Hangin' At The DeVille Lounge

The Rusty Wright Band – Hangin’ At The DeVille Lounge
Format: CD – Digital / Label: Sadson Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Welkom in de DeVille Lounge! Een bar, die gerund wordt door zanger-gitarist Rusty Wright uit Michigan. Een bar waar alle zondaars van de wereld meer dan welkom zijn.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit derde album van The Rusty Wright Band voor een groot deel grimmig en donker klinkt. Dat is ook te verklaren door het feit dat Rusty de nodige shit voor zijn kiezen heeft gekregen. Zijn schoonvader overleed na een lang ziekbed, de gitaren van zijn band werden gestolen en….Rusty heeft een hekel aan de winter!

De band bestaat op dit album, naast Rusty, uit zijn vrouw Laurie LaCrow-Wright (ritmegitaar, zang), Billy Agner (bas, zang) en Vail Hayes (drums). Op de track No Man Is An Island spelen Nick Allen (bas, zang), Chris America (drums) en Dennis Toerpe (Hammond B3).

Onder begeleiding van donkere pianoklanken heet barkeeper Rusty je welkom in Welcome To The DeVille Lounge waarna de slowblues House Of Spirits het album echt opent. Een slowblues met een donker deinend geluid met alle ruimte voor de warm sprankelende gitaar van Rusty en diens, bij vlagen, “creepy” zang.

Daarna volgt  de grimmige bonkende bluesrock van No One Cares At All waarin Rusty zijn gitaar gemeen laat bijten en gieren. De sfeer in de shuffle Evil In Disguise is vooral verzorgd en soulvol. In Devil Man Blues gaat Rusty al schrapend op de broeierige boogie toer.

De slowblues No Man Is An Island is een desolaat klinkend nummer met funky Hammond B3 spel van Dennis Toerpe en de hard huilende gitaar van Rusty. Het stevig doorpompende Goin’ To Nola en het log groovende Devil Music zijn twee voorbeelden van het stevige bluesrock geluid van de band. Ook het losjes swingende No Turnin’ Back hoort thuis in de rubriek “vurige bluesrock”.

Zo te horen is de DeVille Lounge de plek waar alle bluesrock liefhebbers zich prima thuis zouden voelen. Vooral de bluesrockers onder ons, die niet vies zijn van een rauw en donker geluid!

Tracks:
01. Welcome To The DeVille Lounge
02. House Of Spirits
03. No One Cares At All
04. Evil In Disguise
05. Devil Man Blues
06. No Man Is An Island
07. Goin’ To Nola
08. Devil In The Details
09. Trouble’s Always Knockin’
10. No Turnin’ Back
11. Burnin’ Precious Time
12. Devil Music

Website: https://rustywrightband.com/home