Review: The Ron Kraemer Trio – Sarasota Swing

 

The Ron Kraemer Trio - Sarasota Swing

The Ron Kraemer Trio – Sarasota Swing
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

The Ron Kraemer Trio, onder leiding van gitarist Ron Krameruit New Jersey, neemt je op hun nieuwe album mee terug naar de swingende souljazz jaren uit het einde van de 50’s, begin ‘60’s. Een periode waarin sommige jazz behoorlijk soulvol en bluesy klonk door artiesten als Jimmy Smith, Kenny Burrell, Wes Montgomery en Charlie Christian.

Ron wordt bijgestaan door zijn companen Gregg Germony (upright bass) en Michael Finley (drums) en krijgt extra hulp van the Nashville Cats: Reggie Murray en Jim Schacher.

Het gehele album is instrumentaal en opent met de lome jazzswinger Junior Steps met prima soulvol saxofoonspel van Reggie Murray en een lekker lui pompend orgel. Ron Kraemer’s gitaarspel is warm en priemend.

Siesta Afternoon bopt lekker loom met wederom een prominente rol voor de saxofoon. Met The Craw zijn we bij de slowblues aanbeland met bijtend bluesy gitaarwerk en de soulvolle saxofoon. At The Blasé Café wordt gedragen door de soepel boppende bas van Gregg Germony.

De Bo Diddley beat wordt ingezet in Bo Knows. Door het soulvolle spel van saxofonist Reggie Murray ontstaat een King Curtis-achtig geluid. Ron Kraemer strooit stiekem wat Jimi Hendrix licks door het nummer. De kermende bluesgitaar van Ron speelt de hoofdrol in de lome shuffle Reggie, No. 2, gevolgd door de lui boppende jazzdance van Fred’s Bop.

Hampton Roads is een zeer lui schuivelende blues met prominente rollen voor Ron’s gitaar en Reggie Murray’s saxofoon. De losjes swingende shuffle Who’s Knockin’? sluit het album op een intieme bluesy wijze af.

Dit album is aan te raden aan fans van de intieme souljazz en aan fans van het betere gitaarwerk.

Tracks:
01. Junior Steps
02. Siesta Afternoon
03. The Craw
04. In Walked Wilbo
05. At The Blasé Café
06. Bo Knows
07. Reggie, No. 2
08. Fred’s Bop
09. Gone Gulfing
10. Hampton Roads
11. Who’s Knockin’?

Website: https://www.ronkraemer.com/