Review: The Rock House All Stars – Let It Bleed Revisited: An Ovation From Nashville

 

The Rock House All Stars - Let It Bleed Revisited An Ovation From Nashville

The Rock House All Stars – Let It Bleed Revisited: An Ovation From Nashville
Format: CD – Digital / Label: Qualified Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het is bloedje link om een heel Rolling Stones album te coveren. Het gevaar bestaat dan dat er een slap aftreksel van het rauwe Stones geluid ontstaat, die afbreuk doet aan de originele songs.

Niets van dit alles echter op dit tribute album van The Rock House All Stars. Een gelegenheidsband onder leiding van producers John Heithaus (bas) en Kevin McKendree (keyboards, gitaar, percussie, backing vocals) en Yates McKendree (drums) en Rob McNelley (gitaar). Aangevuld door een grote groep muzikale vrienden en in elk nummer verschillende zangers/zangeressen.

Net zoals het Stones album wordt er geopend met Gimme Shelter. Een felle rauw snijdende cover met uitstekende zang van Jimmy Hall (Wet Willie), die de zang van Mick Jagger benadert en de rauwe soulstrot van Bekka Bramlett (Fleetwood Mac, dochter van Delaney & Bonnie Bramlett).

Love In Vain, de cover van het Robert Johnson nummer, klinkt zoals het hoort, warm en intiem met de Keith Richards-achtige nasale stem van Emil Justian en de sprankelende mandoline van James Pennebaker. Country Honk is een ongepolijst bonkende countryrocker met de snerpende fiddle van Luka Bulla en zang van Lee Roy Harnell.

Live With Me is een heerlijke rocker met bijtende riffs en zang van Seth James. Emil Justian is nogmaals met zijn Keith Richards-achtige zang te horen in de luie rocker Let It Bleed met gemeen gitaarwerk van Greg Mayo.

In de rauwe bluesy klassieker Middnight Rambler stelen de kermende harmonica van Stephen Hanner en de lome zang van Rick Huckaby de show. You Got The Silver klinkt breekbaar via de gekwelde zang van Nalani Rothrock.

Met Monkey Man gaan we de funky kant van the Stones op. Een broeierig groovend nummer met vurige zang van Mike Farris. You Can’t Always Get What You Want klinkt zeer soulvol met de indringende zang van Wendy Moten en de French Horn van Andrew Carney.

Lilly Hiatt en Luka Bulla skuiten het album af met het intieme Wild Horses. De engelen zang van Lilly past perfect bij de warme stem van Luka.

Een heerlijk eerbetoon aan één van de beste rockalbums ooit!

Tracks:
01. Gimme Shelter (featuring Jimmy Hall & Bekka Bramlett)
02. Love In Vain (featuring Emil Justian)
03. Country Honk (featuring Lee Roy Harnell)
04. Live With Me (featuring Seth James)
05. Let It Bleed (featuring Emil Justian & Greg Mayo)
06. Midnight Rambler (featuring Rick Huckaby)
07. You Got The Silver (featuring Nalani Rothrock)
08. Monkey Man (featuring Mike Farris)
09. You Can’t Always Get What You Want (featuring Wendy Moten & SAR)
10. Wild Horses (featuring Lilly Hiatt & Luka Bulla)

Website: https://www.qualifiedrecords.com/