Review: The Riven – Peace And Conflict

 

The Riven - Peace And Conflict

The Riven – Peace And Conflict
Format: CD – Vinyl L – Digital/ Label: The Sign Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

The Riven is een Zweedse band, die in 2019 debuteerde met hun ‘The Riven’ album. Met dat album vestigde de band gelijk al de aandacht van de liefhebbers van de Classic Rock op zich.

Totta Ekebergh (zang), Arnau Diaz (gitaar), Joakim Sandgård (gitaar), Max Ternebring (bas) en Jussi Kalla (drums) weten deze aandacht met hun tweede album, ‘Peace And Conflict’, vast te houden via een negental nummers, die bij vlagen hard rocken en waarin ook ruimte is voor sfeervolle mysterieuze invloeden.

Het album opent met On Time, een fel pompende rocker met gemeen jankend twingitaar werk en de krachtige warme stem van Totta Ekebergh.

Ook The Taker pompt lekker fel en hoekig. Een nummer met een stuwend, haast powerpop achtig, geluid met wederom alle ruimte voor spetterend hard gitaarwerk. Na een sfeervol zwevend intro gaat Peace And Conflict van start en ontwikkelt zich tot een majestueus rockend nummer. La Puerta Del Tiempo is een akoestisch Flamenco intro voor het krachtig pompende Sorceress Of The Sky.

Het mysterieuze intro van On Top Of Evil vertoont flink wat Led Zeppelin trekjes en gaat donker zwaar riffend verder met een heftig pompende tempoversnelling. Na de bijtende rocker Fly Free is het de beurt aan de breekbare akoestische ballad Sundown, dat door Totta’s zang Heart trekjes vertoont.

De afsluiter van het album, Death, is een zwaar en bedwelmend nummer.

The Riven zal zich met dit nieuwe album wellicht niet meteen aan de top van het Classic Rock genre nestelen maar bewijst met dit album wel dat we hier met een lekkere (redelijk nieuwe) Zweedse band te maken hebben.

Tracks:
01. On Time
02. The Taker
03. Peace And Conflict
04. La Puerta Del Tie,po
05. Sorceress Of The Sky
06. On Top Of Evil
07. Fly Free
08. Sundown
09. Death

Website: https://www.facebook.com/TheRivenMusic