Review: The Pink Stones – You Know Who

 

The Pink Stones - You Know Who

The Pink Stones – You Know Who
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Normaltown Records – V2 BeNeLux
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Van punk naar vrij traditionele countryrock. Dat is het verhaal van zanger en multi-instrumentalist Hunter Pinkston uit Athens. Met zijn band the Pink Stones vermengt hij country muziek met rock, soul, gospel, psychedelica en zelfs dub reggae invloeden.

Zijn band bestaat uit muzikanten, die ook nog actief zijn in bands als the Drive-By Truckers en the Glands. Op dit tweede album zijn dat Logan Brammer (gitaar, mellotron), Adam Wayton (bas), John Neff (pedal steel en resonator gitaar), Gideon Johnston (drums, percussie) en Neil Golden (piano, Hammond B3, clavinet, synthesizer).

Geopend wordt met de melancholieke countryswinger Roses & Poppies met de kermende fiddle van John James Tourville, de zwevende pedal steel en zacht prikkend gitaarwerk. Een fraaie intieme binnenkomer!

Het broeierige Baby, I’m Still (Right Here With You) gaat meer de country rock kant van bijvoorbeeld the  Flying Burrito Brothers op. Nikki Lane verzorgt de gastvocalen in dit nummer.

Na de losjes swingende countryrock van Where We Have To Stay is het tijd voor de sfeervol huilende ballad No Rain, No Flowers. Een ballad van het  indringende soort voorzien van Garth Hudson-achtig toetsenwerk.

De funky luie drums van Gideon Johnson openen Who’s Laughing Now. Een vrij rauw pompende rocker, die klinkt als Tom Petty in een punky bui. Teddy & the Rough Riders tekenen hier voor de backing vocals.

Still Laughing is het vervolg op dat nummer maar dan als een instrumentale haast Grateful Dead-achtige jam. In You Know Who gaat het luie geluid van J.J. Cale een huwelijk aan met zowel dub reggae als funky ritmes. Time Standing Still combineert op een intrigerende wijze rauwe grimmige rock met een intieme country deiner.

Het album wordt uitermate loom, zeg maar  gerust bedwelmd, afgesloten met Stoned And Alone.

Album nummer twee van the Pink Stones is een absolute aanrader voor de fans van het betere Americana werk!

Tracks:
01. Roses & Poppies
02. Baby, I’m Still Right Here (With You) (feat. Nikki Lane)
03. Where We Have To Stay
04. No Rain, No Flowers
05. Moving On (Without You)
06. Who’s Laughing Now? (feat. Teddy and The Rough Riders)
07. You Know Who
08. Someone You Can’t Move
09. Time’s Standing Still
10. Rich Rudy
11. Stoned & Alone

Website: https://www.thepinkstones.com/