Review: The Neal Morse Band – An Evening Of Innocence And Danger: Live In Hamburg

 

The Neal Morse Band -An Evening Of Innocence And Danger Live In Hamburg

The Neal Morse Band – An Evening Of Innocence And Danger Live In Hamburg
Format: CD – Digital / InsideOut Music
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Ik wil deze recensie aftrappen met een waarschuwing: dit livealbum duurt rond de 2,5 uur. Toch telt de cd slechts tien songs, dus het kan niet anders of er zitten nummers van epische omvang bij.

Da’s niet ongebruikelijk bij The Neal Morse Band, langste track is het 34 minuten klokkende Beyond The Years, gevolgd door The Great Similtude Medley dat net niet het half uur haalt. Dat laatstgenoemde nummer is inderdaad een medley van liedjes die uitkwamen op eerdere albums ‘The Great Adventure’ en ‘The Similtude Of A Dream’.

Neal Morse en zijn kompanen Randy George, Mike Portnoy, Eric Gillette en Bill Hubauer gingen na het uitkomen van het prachtige album ‘Innocence And Danger’ uit 2021 op tournee en dat bracht het vijftal op 13 juni van het vorige jaar ook in Hamburg, om precies te zijn in de Markthalle, geen nieuwe plek want de heren verzorgden daar al eerder optredens.

Als je liefhebber bent van Morses stijl van symfonische rock, dan vliegen die 2,5 uur voorbij voor je het beseft, waarbij het eerste deel van het concert de wat kortere songs bevat, zoals de magnifieke opener Do It All Again, het voor radio-airplay geknipte Another Story To Tell en het met Pink Floyd-elementen opgetuigde The Way It Had To Be.

Wederom een fraaie aanvulling op een toch al imposant oeuvre.

Tracks:
CD 1:
01. Do It All Again
02. Bird On A Wire
03. Your Place In The Sun
04. Another Story To Tell
05. The Way It Had To Be
06. Bridge Over Troubled Water
07. Waterfall

CD 2:
01. Not Afraid Pt.2
02. Beyond The Years

CD 3:
01. The Great Similtude Medley

Website: https://nealmorse.com/