Review: The Mighty Soul Drivers – I`ll Carry You Home

 

The Mighty Soul Drivers - I´ll Carry You Home

The Mighty Soul Drivers – I`ll Carry You Home
Format: CD – Digital / Label: Hog Heaven Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

The Mighty Soul Drivers is een band uit het Amerikaanse New England en is al actief sinds 2012. En dat is op hun nieuwste album ‘I’ll Carry You Home’ zeer goed te horen. Op het album bewijst de band namelijk een zeer solide swingende soulband te zijn, die met name door het gitaarspel van Larry Wiley, ook flink bluesy klinkt.

Naast Larry Wiley bestaat de band uit Robert Orsi (zang), River City Slim a.k.a. Peter Rost (drums), Tony Delisio (bas), Steve Donovan (keyboards), John Smayda (altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon) en Neil Tint (trompet, flugelhorn ).

Qua stijl moet je bij deze band gaan denken aan het geluid van bijvoorbeeld Jack Mack & The Heart Attack.

Geopend wordt met een cover van de Temptations klassieker I Can’t Get Next To You in een lui groovende uitvoering. Robert Orsi’s zeer soulvolle en soepele zang valt hier gelijk in positieve zin op, naast de zacht pompende blazers en de prikkende bluesgitaar van Larry Wiley.

Daarna is I’ll Carry You Home een intiem deinend soulnummer met de warme jazzy trompet van Neil Tint in een glansrol. Party By The Tower is een zacht groovend feestnummer met een bluesy geluid en een sfeervolle saxsolo van John Smayda.

Robert Orsi’s zeer krachtige soulzang draagt het soulvol groovende A Little Bit Of That. Een nummer met lekker bluesy gitaarwwerk en het Booker T. achtige orgel van Steve Donovan. Cry To Me is een diepe soulvolle cover van de klassieker van Bert Russell. In dit nummer wordt nogmaals de vocale klasse van Robert Orsi aangetoond.

Ook I Wouldn’t Treat A Dog is een cover en wel van de O.V. Wright klassieker ín een intiem groovende, bluesy, uitvoering. Paul Gabriel is met zijn fuzzende bluesgitaar te gast in het soepel funkende Cold Cold Night. Tell Daddy is beter bekend als Tell Mama van Etta James en klinkt op dit albuim zeer stuwend en opwindend swingend. In de zacht swingende soulblues Parking Lot Blues is gitarist Michael St. George te gast.

De sprankelende piano van Steve Donovan opent de pompende shuffle Piece Of My Pride waarna het luie en vet funkende Dressed To Kill het album afsluit.

Het nieuwe album van the Mighty Soul Drivers is een zeer aangenaam swingend soulalbum van een zeer ervaren topband!

Tracks:
01. I Can’t Get Next To You
02. I’ll Carry You Home
03. Party By The Tower
04. A Little Bit Of That
05. Cry To Me
06. I Wouldn’t Treat A Dog
07. Cold Cold Night
08. Tell Daddy
09. Parking Lot Blues
10. Piece Of My Pride
11. Dressed To Kill

Website: https://www.mightysouldrivers.com/