Review: The Marshals – Le Ptit Cham Session

 

The Marshals - Le Ptit Cham Session

The Marshals – Le Ptit Cham Session
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Flower Coast Records – Xango Music
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met de Franse garagebluesband the Marshals! Ik ga er tenminste vanuit dat velen onder ons nog nooit van deze band gehoord hadden, ondanks het feit dat deze band uit Moulins, Allier hun zesde album heeft uitgebracht.

De band bestaat uit Julien Robalo (zang, gitaar), Laurent Siguret (harmonica) en Thomas Duchézeau (drums, percussie). Geen bas inderdaad! En eerlijk gezegd heb ik die bas op dit album totaal niet gemist!

Het album werd opgenomen in het skigebied Le P’tit Cham en is gevuld met garageblues, die enigszins vergelijkbaar is met het geluid van the Black Keys. Broeierig en rauw dus!

Het lome Rolling opent het album met de rauw scheurende harmonica van Laurent Siguret, smerige gitaariffs van Julien Robalo en de dwingende drums van Thomas  Duchézeau. Oh My is vervolgens een van alle franje ontdaan garagebluesnummer.

Witches klinkt zweterig pompend hetgeen ook geldt voor de Tony Joe White cover van Elements And Things. Rauw groovend met messcherp snijdend harmonicaspel. Steal The Silence is een intieme broeierige solospot van Julien Robalo.

De funk komt voorbij in het lui groovende Howl en het smerige New Dawn. In het venijnige en smerig rockende Troublemaker kan je niet om het geluid van the Red Devils heen.

Het album wordt op een intieme wijze afgesloten met de akoestische countryblues See The Lightning.

Het zesde album van the Marshals toont vooral aan, dat we dus al vijf albums van deze band gemist hebben! En dat  is zonde want we hebben hier te maken met een prima garagebluesband. Tijd voor een inhaalslag dus!

Tracks:
01. Rolling
02. Oh My
03. Witches
04. Elements And Things
05. Steal The Silence
06. Howl
07. Troublemaker
08. New Dawn
09. See The Lightning

Website: https://www.facebook.com/TheMarshals