Review: The Liberators – A Ride Out Of Town

 

The Liberators - A Ride Out Of Town

The Liberators – A Ride Out Of Town
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: GMR Music Group
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Nooit geweten dat er swamps zijn in Limburg. Toch moet dat zo zijn want hoe kan het anders dat the Liberators uit Maastricht zo heerlijk zweterig en broeierig klinken?

De band is al bezig sinds 1979 en bestaat momenteel uit Stephan Hermsen (zang, harmonica), de opvolger van de in 2015 overleden Wouter Post, Frans Piepenbrock (gitaar), Ronald Roodbel (bas) en Lucas Vroemen (drums).

Zoals gezegd klinkt deze band, ook op hun nieuwe derde album, ontzettend broeierig met invloeden als Omar & the Howlers en the Red Devils.

Ze openen hun album met het rauwe broeierige A Ride Out Of Town. Een prima bluesrock nummer net prima zang van Stephan Hermsen, die mij vaak aan Reiniet Vrieze van “onze” Pilgrims deed denken. Daarna volgt het wederom broeierige en luie Can’t Run, Can’t Stay, een nummer met flinke Omar & the Howlers invloeden.

Come On is een stug doorpompende boogie van het broeierige soort met lekker gierend harmonicaspel van Stephen Hermsen. 90 Minutes (Ain’t That A Shame) sluipt op een donkere zinderende wijze voort. Vervolgens is Find The Groove een energiek schurende rocker in de beste Fabulous Thunderbirds traditie.

Ook Long Journey rockt op een venijnige wijze met krachtig huilende harmonicaspel en gitaarwerk. De band pompt stug door in Night Sky. Een nummer met donker galmend twanggitaarspel van Frans Piepenbrock  en de getergde harmonica van Stephan Hermsen

Solidarity is een grotendeels instrumentaal nummer met een loom funky geluid en een soulvolle sax bijdrage van Peter Hermesdorf.

Na het gruizige groovende Lesterixation (ongetwijfeld Lester Butler!) wordt het album afgesloten met het live opgenomen Longin’. Een nummer dat mede gecomponeerd werd met Wouter Post. Een energiek live-nummer met een glansrol voor de brullende harmonica van Stephan Hermsen.

Uitstekend album van deze Limburgse swamprockers!

Tracks:
01. A Ride Out Of Town
02. Can’t Run, Can’t Stay
03. Come On
04. 90 Minutes (Ain’t That A Shame)
05. Find The Groove
06. Long Journey
07. Night Sky
08. Solidarity
09. Lesterfication
10. Longin’ (live)

Website: https://theliberators.nl/#