Review: The Lazy Tones – Laundry Sessions

 

The Lazy Tones - Laundry Sessions

The Lazy Tones – Laundry Sessions
Format: CD EP / Label: El Toro Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Met de zes nummers van haar nieuwe EP bewijst de Spaanse band the Lazy Tones (uit Valencia), dat ze nog steeds tot één van de lekkerste Europese bluesbands hoort.

Op de door Mike Maricondi geproduceerde EP laten Pere Peiró (zang, gitaar), Jorge Gener (harmonica), Tonete Puerto (staande bas) en Jesús Lopez (drums, shakers) een geluid horen, dat behoorlijk door de Chicago blues geïnspireerd is terwijl ook het geluid van de vroege Fabulous Thunderbirds terug te horen is.

Ze gaan van start met de warm boppende shuffle Lend Me A Train Fare. Een Fabulous Thunderbirds achtig nummer met een belangrijke rol voor de brullende harmonica van Jorge Gener, het donkere stemgeluid van Pere Peiró en diens sprankelende gitaarspel.

Het zelfde Thunderbirds geluid komt later nog een keer voorbij in de venijnig boppende Lucille Bogan cover Sloppy Drunk. My Blame is een zeer lome shuffle met haast croonende donkere zang, bronstig harmincaspel en lichte Got My Mojo Working invloeden.

Vervolgens is Look-A-Here een losjes swingende instrumental met twangend gitaarspel en de broeierig schurende harmonica.

De afsluiter van de EP, de klassieker Baby Please Don’t Go, krijgt een hoekig dreunende versie.

Uiteraard vind ik zes nummer veel te weinig! Deze zeer aangename EP doet namelijk naar veel meer smaken!

Tracks:
01. Lend Me A Train Fare
02. My Blame
03. Look-A-Here
04. Natural Born Lover
05. Sloppy Drunk
06. Baby Please Don’t Go

Website: https://thelazytones.jimdofree.com/