Review: The Kenneth Brian Band – The Keys To The Kingdom

 

The Kenneth Brian Band - The Keys To The Kingdom

The Kenneth Brian Band – The Keys To The Kingdom
Format: CD – Digital / Label: Southern Shift Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het tweede album van The Kenneth Brian Band werd in vijf dagen opgenomen in de High Mojave Desert. Deze band rond zanger-gitarist Kenneth Brian uit Gainsville, Florida, met Chris Cano (drums) en Brandon Owens (bas) mengt op een prima wijze Americana a la Tom Petty met een flinke hoeveelheid blues.

De ‘pre-productie’ was in handen van Steve Ferrone (The Average White Band) en Mike Campbell (Tom Petty & The Heartbreakers).

Gestart wordt met de loom pompende rocker Keys To The Kingdom waarin het geluid van Tom Petty een grote rol speelt en waarin Kenneth een behoorlijk snijdend en rauw gitaargeluid laat horen. Ook Falling Again klinkt als een rauw rockende versie van Tom Petty door de rauwe zang van Kenneth en zijn gemeen riffende gitaar.

Vervolgens is het tijd voor een soulvolle ballad, Falling Again, waarin Kenneth’s gitaarspel lichte Hendrix trekjes vertoont. Een prima breekbaar en dromerig nummer. War opent met Kenneth’s sitargitaar en rockt daarna grimmig stampend verder. Het zacht deinende Crazy gaat weer behoorlijk de Tom Petty kant op.

Het hoekig pompende She Is The Night heeft een new wave achtig geluid met een hoofdrol voor Kenneth’s hard snijdende gitaar. Prima voorbeelden van de bluesrock kant van dit trio zijn het vlammend pompende You’ve Got To Live en de loom groovende bluesrocker Rimrock.

California gaat het meest de Americana c.q. countryrock kant op.

Voor velen zal dit album van the Kenneth Brian Band een zeer welkome kennismaking zijn met een prima mix van bluesrock en Americana!

Tracks:
01. Keys To The Kingdom
02. Falling Again
03. Hard Heart
04. War
05. Crazy
06. She Is The Night
07. Love
08. You’ve Got To Live
09. California
10. Rimrock

Website: https://www.thekennethbrianband.com/home