Review: The Jonny Halifax Invocation – Açid Blüüs Räägs Vol. 1

 

The Jonny Halifax Invocation - Açid Blüüs Räägs Vol. 1

The Jonny Halifax Invocation – Açid Blüüs Räägs Vol. 1
Format: Vinyl LP – Cassette – Digital / Label: God Unknown Records
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voor de zeer avontuurlijke bluesliefhebbers onder ons is het album ‘Açid Blüüs Räägs Vol. 1’ van the Jonny Halifax Invocation een prima gelegenheid om de blues eens in een totaal andere vorm  te beluisteren dan dat we gewend zijn.

Jonny Halifax komt uit Londen en was al eerder actief als de one-man band Honkeyfinger en de gospel psych act Jonny Halifax & the Howling Truth.

Als Jonny Halifax Invocation presenteert hij nu zeer bedwelmende muziek waarbij je een mix te horen krijgt van Krautrock, Sunn O))), Spacemen 3, drones, mantras en raga.

Lake Of Fire is daar het eerste voorbeeld van. Bedwelmend en zeer zwaar psychedelisch waarin Jonny rauw schrapende bluesy gitaar geluiden door mengt. Met een zeer bedwelmend resultaat. Dead Swamp Transmissions klinkt donker met een kreunende bluesharmonica, drijvend op de geluiden van de zware basharmonica (die klinkt als een didgeridoo) en gepijnigde gitaarscheuten. Een donker bedwelmend world drone nummer.

In Invocation Of The Beats zijn overduidelijke Indiase onvloeden te horen via raga en mantra elementen. De kermend schurende bluesgitaar past ook hier prima. Scorched Earth Blues heeft een bijpassend verschroeiend donker geluid. The Time Of The Wolves bewijst dat zelfs noise behoorlijk bedwelmend kan klinken via de behoorlijk grimmige noise gitaar die flink kreunt gilt en kermt.

Een behoorlijk intrirgerend, en bedwelmend, album dit Açid Blüüs Räägs Vol. 1 van het buitenbeentje van de blues Jonny Halifax!

Tracks:
01. Lake Of Fire
02. Dead Swamp Transmissions
03. Invocation Of The Beats
04. Scorched Earth Blues
05. The Time Of The Wolves

Website: https://jonnyhalifax.com/home