Review: The Ides Of June – Rising Tide

 

The Ides Of June - Rising Tide

The Ides Of June – Rising Tide
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

The Ides Of June is een stevige bluesrockband uit Atlanta, Georgia. Een band waarin de Southern Rock ook flink aanwezig is. De band werd in 2015 opgericht en debuteerde met het ‘Exist!’ album in 2016. Na de opvolger ‘Stop, Rock & Roll’ uit 2018 is het nu de beurt aan album nummer drie.

Dusty Higgins (zang, bas), Nich Gannon (drums), Alex Gannon (gitaar), Eli Browder (gitaar) en Matt Bruno (keyboards) bewijzen met dit album een ware aanwinst voor het blues/Southern Rock genre te zijn, die veel meer  aandacht verdient te krijgen dan dat ze tot nu toe hebben gekregen.

Ze mengen bluesrock op een perfecte wijze met een flinke dosis Southern Rock.

Dat hoor je gelijk in War For Peace. De stevige opener van het album met funky groovende bluesrock waarin je ook Southern Rock/Black Crowes invloeden tegenkomt. Met  uiteraard vinnige gitaarduels van Alex Gannon en Eli Browder.

Essential swingt loom verder met een geluid dat  lichtjes richting Lynyrd Skynyrd trekt. Na het broeierig groovende Lie And Seek is het de beurt aan de warme ballad Rising Tide met lekker schurend gitaarwerk. Dan is er weer volop ruimte voor vinnige gitaarduels in het hoekige en funky High Time. Tearing Seams ploegt grimmig en donker riffend voort.

Het Southern Rock geluid is volop aanwezig in het funky Drift Away terwijl in het stevig pompende Call My Name Classic Rock invloeden a la Mountain  opduiken. Catch Me Like Water is het  rustpunt van het album via een weemoedig deinende ballad. Het lome en stevig groovende Truth Or Dare sluit het album af.

The Ides Of June bewijzen met dit derde album een prima Southern Rock/Bluesrock band te zijn!

Tracks:
01. War For Poeace
02. Essential
03. Lie And Seek
04. Rising Tide
05. High Time
06. Tearing Seams
07. Drift Away
08. Call My Name
09. Catch Me Like Water
10. Truth Or Dare

Website: https://theidesofjune.com/home