Review: The Hungry Williams – Let’s Go!

 

The Hungry Williams - Let’s Go!

The Hungry Williams – Let’s Go!
Format: CD – Digital / Label: Rochelle Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Drummer John Carr uit Milwaukee zag het “muzikale licht” nadat hij in een kroeg nummers hoorde van de Chess New Orleans Anthology cd. Hierna was hij totaal verknocht aan het swingende, en altijd funky, New Orleans rhythm & bluesgeluid!

John’s volgende stap was het oprichten van een band, die zich zou richten op dat New Orleans geluid en dat is de band the Hungry Williams, die naast John, bestaat uit Kelli Gonzalez (zang), Mike Sieger (bas), Joe Vent (gitaar, zang) en Jack Stewart (keyboards), op dit album aangevuld door Jason Goldsmith (tenorsaxofoon) en Casimir Riley (baritonsaxofoon).

Het album is geheel gevuld met swingende 50’s/vroeg 60’s New Orleans rhythm & blues. Naast eigen nummers staat er een aantal covers op het album.

You Better Find Yourself Another Fool is o.a. bekend door de uitvoering van LaVern Baker en de uitvoering van the Hungry Williams is een loom stuwende versie met lekker Steve Cropper-achtig gitaarwerk van Joe Vent.

One Monkey Don´t Stop No Show werd geschreven door Charles Singleton en Rose Marie McCoy en werd onder andere door Big Maybelle opgenomen. Op dit album klinkt dit nummer loom en bluesy met scheurend saxwerk. Alvin Tyler en Joe Joseph schreven het lieflijke Gee Baby voor het duo Joe & Ann in 1959. een gemoedelijk swingend nummer met zacht knorrende saxofoons. Ook Oooh Wow is een cover en wel van Roy Montrell en de versie van the Hungry Williams klinkt krachtig stuwend en funky.

Het openingsnummer van het album, Mardi Gras Day, sprankelt je al swingend tegemoet met zeer soulvolle zang van Kelli Gonzalez. Het stuwende Boss Man is een stuwende swinger met galmend gitaarwerk en warm pompende blazers. Big Mouth Betty heeft wat weg van Ray Charles’ Hallelujha I Love Her So.

De stug doorpompende rhythm & blues van 669 (Across The Street From The Beast) sluit het album op een bluesy wijze (de slidegitaar) af.

The Hungry Williams laten op dit album hun liefde voor het New Orleans geluid op een zeer aangename wijze horen.

Tracks:
01. Mardi Gras Day
02. Movin’ On
03. You Better Find Yourself Another Fool
04. One Monkey Don’t Stop No Show
05. Gee Baby
06. Boss Man
07. Big Mouth Betty
08. Oooh Wow
09. Then I’ll Believe
10. 669 (Across The Street From The Beast)

Website: https://hungrywilliams.com/