Review: The Hogtown Allstars – Hog Wild

 

The Hogtown Allstars - Hog Wild

The Hogtown Allstars – Hog Wild
Format: CD / Label: Stony Plain Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hoewel de Canadese band The Hogtown Allstars al in 2013 opgericht werd is ‘Hog Wild’ nu pas hun debuutalbum. De leden van de band hebben echter al een behoorlijk bluesverleden achter zich zodat de ervaring van dit debuut af spat.

Chuck Jackson (zang, harmonica) zat voorheen in The Downchild Blues Band, Teddy Leonard (gitaar) en Howard Moore (trompet) in The Maple Blues Band en de overige leden, Pat Carey (saxofoon), Gary Kendall (bas, zang), Jim Casson (drums) en Tyler Yarema (keyboards) zijn ook zeer ervaren.

Het debuutalbum gaat losjes rockend van start met Mr. Lucky. Een bluesnummer met een duidelijke New Orleans invloed. De blazers klinken lekker stuwend, Teddy Leonard levert snijdend gitaarwerk af en de doorleefde strot van Chuck Jackson klinkt behoorlijk Dr. John-achtig.

Hog Wild is daarna een broeierig voortpompend nummer met een gruizig geluid. Het stuwende Real Good Night gaat meer de soulvolle kant op hetgeen ook geldt voor het losjes swingende I Just Think Of You waarin Chuck Jackson zijn harmonica melancholiek laat huilen.

In Angel In My Bed gaat de band de countrykant op in een Tennessee Waltz-achtig nummer waarin Chuck Jackson’s stem net zo gebroken klinkt als die van Willie Nelson. De schroeiende slide van Teddy Leonard valt op in het swampy groovende Subway Casanova. Na het gemoedelijk pompende The Sad One laat Chuck jackson zijn harmonica flink brullen in de lui pompende blues Biscuits And Beans.

She’s Got The Stuff is een cover van het Big Dave McClean nummer en is een stevig pompende shuffle met de gromzang van Chuck Jackson en de bijtende gitaar van Teddy Leonard. Het opgwekt rockende I Ain’t Lyin’ sluit dit debuutalbum van The Hogtown Allstars af.

Een heerlijk blues album, dat ik jullie van harte kan aanbevelen!

Tracks:
01. Mr. Lucky
02. Hog Wild
03. Real Good Night
04. I Just Think Of You
05. Angel In My Bed
06. Subway Casanova
07. The Sad One
08. Biscuits And Beans
09. She’s Got The Stuff
10. I Ain’t Lyin’

Website: http://www.thehogtownallstars.ca/