Review: The Hellacopters – Through The Eyes Of The Hellacopters

 

The Hellacopters - Through The Eyes Of The Hellacopters

The Hellacopters – Through The Eyes Of The Hellacopters
Format: CD – Vinyl EP – Digital / Label: Nuclear Blast Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

The Hellacopters zijn weer helemaal terug! Deze Zweedse high-energy rockband bracht onlangs hun comeback album ‘Eyes Of Oblivion’ uit en nu is het de beurt aan een EP gevuld met een viertal covers.

The Hellacopters werden in 1994 opgericht en bestaan tegenwoordig uit Dregen (gitaar, ex-Entombed, Backyard Babies), Nicke Andersson (zang), Robert Eriksson (drums) en nieuwe bassist Dolf De Borst (ex-Datsuns).

De EP opent met een verrassende cover van de Beatles klassieker Eleanor Rigby. In de handen van the Hellacopters is dit een energieke cover geworden met een veel hoger tempo en voorzien van rauwe gitaarriffs en prima meerstemmige zang.

Circus is een minder bekend nummer. Het origineel komt van de Britse progband String Driven Thing. Van prog is in deze cover geen spoor meer terug te vinden. Wel een krachtige mix van powerpop en garagerock, die aan het geluid van Cheap Trick doet denken.

I Am The Hunted is van de Britse punk-metalband GBH en wordt op een ADHD-achtige punkwijze uitgevoerd met een supersmerig stomend geluid.

I Ain´t No Miracle Worker van de obscure Amerikaanse garageband the Brogues geldt in garagekringen als klassieker en het is dus meer dan terecht dat the Hellacopters dit nummer coveren op een felle en vooral smerige wijze met vlammend en bijtend gitaarwerk.

Deze EP bewijst nogmaals dat the Hellacopters weer helemaal, op volle kracht, terug zijn!

Tracks:
01. Eleanor Rigby
02. Circus
03. I Am The Hunted
04. I Ain’t No Miracle Worker

Website: https://www.facebook.com/thehellacopters