Review: The Groove Krewe featuring Jonathon Boogie Long – Blues From The Bayou

 

The Groove Krewe feat Jonathon Boogie Long - Blues From The Bayou

The Groove Krewe featuring Jonathon Boogie Long – Blues From The Bayou EP
Format: CD-EP / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het werk van bands als Wet Willie, Jack Mack & the Heartattack en Chris Daniels & the Kings zullen smullen van de EP ‘Blues From The Bayou’ van the Groove Krewe.

Een formatie rond songschrijvers en producers Rex Pearce ( gitaar), Nelson Blanchard (gitaar, bas, keyboards) en Dale Murray (percussie).

Zij schreven voor en produceerden artiesten als Terry Duncan en Floyd Brown en komen nu als the Groove Krewe met een zeer smakelijke EP waarop de hard bijtende gitaar van Jonathon Boogie Long een belangrijke rol speelt.

Geopend wordt met het levendig swingende . Een swinger met een belangrijke rol voor de krachtige blazers en de scherp priemende gitaar van Jonathon Boogie Long. De zang is uiterst soulvol in de beste Jimmy Hall (Wet Willie) traditie.

Lightnin’ Done Struck Again gaat meer richting het soulvol groovende B.B. King geluid, mede door de hard bijtende gitaar. De blazers zorgen in dit nummer voor de soul. Dat harde B.B. King achtige gitaargeluid is ook te horen in het lui groovende, Wet Willie achtige Dangerous Curves.

Empty Pocket Blues is een soepel swingende soulvolle shuffle onder aanvoering van de priem gitaar van Jonathon Boogie Long. Het stevig stuwende Eclipsed By Love sluit de EP op een swingende wijze af.

Een heerlijke EP, die doet  uitzien naar  meer van deze band!

Tracks:
01. Ain’t No If About It
02. Lightnin’ Done Struck Again
03. Dangerous Curves
04. Empty Pocket Blues
05. Eclipsed By Love

Website: https://www.facebook.com/