Review: The Gayle Harrod Band – Temptation

 

The Gayle Harrod Band - Temptation

The Gayle Harrod Band – Temptation
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Tom Wouters

Gayle Harrod is een zangeres uit Baltimore, Maryland (USA), die pas op latere leeftijd carrière in de muziek maakte. Op haar 42e begon ze in 2011 in lokale blues en rythm and blues bandjes te zingen. En nu, in 2023, op haar 53e brengt ze haar debuutalbum, ‘Temptation’, uit. En wat blijkt: het was het wachten waard.

Harrod beschikt over een soepele soulbluesstem en heeft in de studio een aantal puike sessiemuzikanten om zich verzameld, inclusief blazerssectie en achtergrondzangeressen. Haar fraaie stem leent zich erg goed voor Blues Brothers-achtige soulbluessongs, zoals het sterke Sweet Memphis Man en Baby We’re Through, maar even gemakkelijk switcht ze naar gospel, zoals in de titelsong Temptation, inclusief gospelkoor.

En ook slowblues weet ze over de bühne te brengen, zoals te horen is in het fraaie Waiting In The Shadows, net als stevige bluesrock in You’re Gonna Miss Me.

Tenslotte zijn er de twee prachtige ballads The In Between en Beautiful Friend waarin Gayle Harrod haar soepele stem laat klinken als Bonnie Raitt.

‘Temptation’ is een fraai debuutalbum van Gayle Harrod, waarmee de muziekbusiness er weer een geweldige soulblues vocaliste heeft bijgekregen.  

Tracks:
01. Sweet Memphis Man
02. Come On People
03. Baby We’re Through
04. Temptation
05. In The Deep Dark Night
06. Bring Me Along
07. Waiting in the Shadows
08. Break
09. You’re Gonna Miss Me
10. The In Between
11. God Laughed
12. Beautiful Friend

Website: https://www.thegayleharrodband.com/#intro