Review: The Devil’s Trade & John Cxnnor – Live At Roadburn 2022

 

The Devil’s Trade & John Cxnnor Live At Roadburn 2022

The Devil’s Trade & John Cxnnor – Live At Roadburn 2022
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Pelagic Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De samenwerking tussen de Hongaarse doom-folk artiest The Devil’s Trade en het Deense Industrial duo John Cxnnor behoeft wel enige uitleg aangezien beide acts nog niet echt bij het ”grote” publiek bekend zijn.

The Devil’s Trade is Dávid Makó en John Cxnnor bestaat uit de broers Ketil en Rasmus G. Sejersen. Beide broers zijn/waren leden van de band LLNN. En deze laatste band coverde ooit het the Devil’s Trade nummer Dead Sister.

Speciaal voor de 2022 editie van het Roadburn Festival gingen ze een samenwerking aan en dit album is de weergave van hun concert daar.

Een zeer speciaal concert! Gezellig wordt het nooit maar wel indrukwekkend naargeestig!

The Call Of The Doom Mons is daar een goed voorbeeld van. Een langzaam aanzwellend grimmig donker nummer met een Industrial geluid en de zeer soulvolle zang van the Devil´s Trade, zwaar dreunende beats die op een gegeven moment overgaan in een onstuitbaar tempo met een schurende noise explosie. I Can Slow Down Time Pt. 3 opent al even onheilspellend. Een nummer, dat je langzaam maar onverbiddelijk bij je strot grijpt met een verpletterende fuzz overgang en getergde zang.

Dead Sister Merope opent met zwaar vervormde zang en gaat stroperig beukend verder, al krakend, schurend en massief dreunend. Lullaby is het soort slaapliedje waar je absoluut niet van kan slapen. Roestig schurend met een geluid dat aan Bowie´s Warszawa doet denken.

Het verpletteren trage Drone Hunter Pt. 2 zit vol met ontregelende noises en de afsluiter van dit concer, Three Orphans, schuurt, raspt en dreunt.

Deze Deens-Hongaarse samenwerking heeft een zeer aangrijpend en daardoor ook zeer indrukwekkend album opgeleverd. Dat smaakt naar meer!!!

Tracks:
01. The Call of The Doom Mons
02. I Can Slow Down Time Pt. 3
03. Dead Sister Merope
04. Lullaby
05. Drone Hunter Pt. 2
06. Three Orphans

Website:
https://www.facebook.com/TheDevilsTrade/
https://www.facebook.com/johncxnnor/