Review: The Devils – Let The World Burn Down

 

The Devils - Let The World Burn Down

The Devils – Let The World Burn Down
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Go Down Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Zo…even bijkomen! Na het beluisteren van het vierde album van het duo The Devils uit het Italiaanse Napels.

Jij dacht dat Iggy Pop’s Stooges het summum was van gore spijkerharde garagerock? Dan moet je zeker naar dit album gaan luisteren want Erika Switchblade (zang, drums) en Gianni Blacula (zang, gitaar) klinken super vunzig en uitermate hard. Alle nummers zijn voorzien van een verpletterend fuzzgeluid en met name Erika zorgt met haar stem voor een verraderlijk gevaarlijk bedwelmend effect.

Ze gaan van start met Divine Is The Illusion en het is gelijk raak! Gore garagerock met een niets ontziend fuzzgeluid. Daarna is Killer’s Kiss een venijnige garagerocker waarbij de fuzzmeters compleet in het rood schieten. Ook in de garageboogie Mr. Hot Stuff word je vermorzeld door de fuzzriffs. Erika zorgt hier voor gemeen bijtende zang.

Na het funky goor stuwende Big City Lights (geschreven door Wilkerson Brown) volgt Till Life Do Us Part. Je zou dit het rustpunt van het album kunen noemen. Een dreigend voortslepend nummer dat zo op een soundtrack van Peaky Blinders zou kunnen staan. Roar II komt schrapend en noisy op gang en blijkt een uitzinnig razend nummer te zijn waarbij Erika niet te stoppen is en helemaal uit haar bol gaat.

Vervolgens is Shake ‘Em een tegen het geluid van the Stooges aanleunend nummer, dat meedogenloos smerig klinkt. Teddy Girl Boogie is een cover van Crazy Cavan & the Rh ythm Rockers’ Teddy Boy Boogie met furieus branderig gitaarwerk. The Last Rebel pompt dreigend loom voort en is voorzien van een psychedelisch Stoner geluid.

Het zeer broeierig pompende Horror And Desire sluit het album op een zwaar fuzzende wijze af.

Wat een heerlijk goor en smerig album!

Tracks:
01. Divine Is The Illusion
02. Killer’s Kiss
03. Mr. Hot Stuff
04. Big City Lights
05. Till Life Do Us Part
06. Roar II
07. Shake ‘Em
08. Teddy Girl Boogie
09. The Last Rebel
10. Horror And Desire

Website: https://thedevilsduo.blogspot.com/