Review: The Della Grants – On The Other Side

 

The Della Grants - On The Other Side

The Della Grants – On The Other Side
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Nu the Black Crowes (voorlopig?) op hun gat liggen dient zich een aantal bands aan, die als volwaardige opvolgers gezien kunnen worden. Zoals de Britse Della Grants uit Leicester. Ze zijn al een tijdje bezig en komen nu met hun derde album, ‘On The Other Side’.

De band bestaat uit Max Manning (zang, gitaar, harmonica), Tom Best (zang, gitaar, harmonica), Andy Boulton (bas), Tom Walker (drums) en Tony Robinson (keyboards).

In een groot aantal nummers op hun nieuwe album is het soulvolle rockgeluid van the Black Crowes terug te vinden. Zoals in de opener Gone. Een stevig snijdend bluesy nummer vol soul.

Wat deze band zo bijzonder maakt is dat zij hun Black Crowes invloeden vermengen met een stevige hoeveelheid Southern Rock.

Lay It On Me is daar een goed voorbeeld van. Een funky nummer, dat loom grooved en vol zit met hard priemend gitaarwerk en krachtige zang. De Southern Rock invloeden, a la Lynyrd Skynyrd, zijn overduidelijk aanwezig in Michael Collins. Een losjes swingend nummer met bijtend gitaarspel en New Orleans dixieland invloeden.

On The Other Side is een mooi voorbeeld van een intense Southern Rock ballad en 2020 is een uitbundige Southern rocker met een heerlijk snijdende slidegitaar. In Home schuift de band voorzichtig richting het ongepolijst rockende Neil Young geluid.

River rockt op een smerige gruizige manier en The Bravo klinkt broeierig en dreigend. De intiemere kant van de band is te horen in de soulvolle mix van blues en country in Just For A Minute en het soulvolle Stars.

Met dit derde album van the Della Grants haal je een prima alternatief voor the Black Crowes in huis!

Website: https://www.thedellagrants.com/