Review: The Death Bed Confessions – DBC, Vol. 1

 

The Death Bed Confessions - DBC, Vol. 1

The Death Bed Confessions – DBC, Vol. 1
Format: CD / Label: Tripe Media Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het verhaal van de Amerikaanse band the Death Bed Confessions is ietwat verwarrend. Deze band uit Denver, Colorado, debuteerde in 2011 met het album ‘Death Bed Confessions’, gevolgd door de EP ‘D.B.C’.

De bezetting van de band was destijds David Groover (zang), James Chandler (gitaar), Brian David (gitaar), Paul Henry (bas) en Dingo Holz (drums).

De band is nog steeds actief maar nu met Jay Quintana (zang), Brian Knott (bas), Marc Solomon (keyboards) en oudgedienden James Chandler (gitaar) en Dingo Holtz (drums).

De oude bezetting schijnt te horen zijn op het DBC, Vol. 1 album. Schijnt…ik ben daar niet helemaal zeker van. Waar ik wel heel zeker van ben is dat we hier met een prima album te maken hebben dat gevuld is met stevig pompende rock met een zwaar bluesy fundament.

Zo klinkt de opener High Stakes pompend op z’n ZZ Top’s best met prima schurend en bijtend gitaarwerk. Die schurende gitaren openen ook het massieve, log pompende Black Turns To Blue. The Blues They Get The Best Of Me is een heerlijke gruizige pomper, gevolgd door de venijnige (Southern) rocker Had It Coming.

De intiemere kant van de band komt aan bod in de deinende bluesy ballad Wrong Over You, de gepolijste REM cover Everybody Hurts dat voorzien is van een Guns N’Roses-achtig geluid en de breekbare ballad Feels Like Autumn (met voorzichtige Elton John trekjes).

Het lekkerst klinkt deze band in de rockers zoals de lome bluespomper Nothing But Trouble, het uitzinnig raggende Curses, dat qua smerigheid niet onderdoet voor Johnny Thunders’ Heartbreakers en Tasting Poison, dat als een akoestische blues begint maar dan overgaat in een Led Zeppelin-achtige keiharde pomper.

Het afsluitende nummer Leave The Light On is een deinend Arenarock nummer waar Bon Jovi het patent op heeft.

The Death Bed Confessions is een band, die ten zeerste aan te bevelen is aan de fans van de stevige, bluesy, rock.

Tracks:
01. High Stakes
02. Black Turns To Blue
03. Wrong Over You
04. The Blues They Get The Best Of Me
05. Had It Coming
06. Nothing But Trouble
07. Everybody Hurts
08. Feels Like Autumn
09. Curses
10. Wondered
11. Tasting Poison
12. Leave The Light On