Review: The Cold Stares – Voices

 

The Cold Stares - Voices

The Cold Stares – Voices
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse band The Cold Stares uit Indiana debuteerde in 2017 met het album ‘Head Bent’ en was destijds nog een duo, bestaand uit Chris Tapp (gitaar) en Brian Mullens (drums). Inmiddels hebben ze zich versterkt met bassist Bryce Klueh en hebben ze hun vijfde album, ‘Voices’, uitgebracht, geproduceerd door Mark Needham (o.a. Taj Mahal, Fleetwood Mac).

Een album, dat op een prima wijze hun veelzijdigheid aantoont. De hoofdmoot van de nummers bestaat uit broeierig gonzende bluesrock nummers met een garageblues tik. Daarnaast laat de band ook hun gevoelige akoestische kant horen.

Geopend wordt met de ranzig raggende bluesrock van Nothing But The Blues. Een vurig ongepolijst nummer met sompige vette gitaarriffs. Ook het pompende Come For Me klinkt behoorlijk gruizig en gonzend.

Vervolgens is The Joy een sprankelend deinend nummer met warm bluesy gitaarwerk. In Got No Right gaat de band er weer energiek rockend tegenaan in een nummer met een soulvol geluid. Got No Right opent met Stairway To Heaven achtig toetsenwerk en is een dromerige intieme ballad.

Het fuzzgehalte is behoorlijk hoog in het loom groovende Voices en het raspend groovende Thinking About Leaving Again. Het geluid van de legendarische Britse band Free is tweemaal flink aanwezig. In het lui stuwende Waiting For The Rain Again en het akoestische Throw That Stone.

In het venijnig groovende It’s Heavy lijkt het alsof the Red Hot Chili Peppers samen met Chris Duarte aan het jammen zijn geslagen.

The Cold Stares sluiten hun album af met het breekbare The Ghost.

Een lekker veelzijdig bluesrockalbum!

Tracks:
01. Nothing But The Blues
02. Come For Me
03. The Joy
04. Lights Out
05. Got No Right
06. Sorry I Was Late
07. Voices
08. Waiting On The Rain
09. Sinnerman
10. Throw That Stone
11. It’s Heavy
12. Thinking About Leaving Again
13. The Ghost

Website: https://www.thecoldstares.com/