Review: The Class Of ‘58 – About Time

 

The Class Of ‘58 - About Time

The Class Of ‘58 – About Time
Format: CD – Digital / Label: Classroom Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Mocht je van plan zijn om binnenkort een rock & roll feestje te organiseren, dan kan ik je het nieuwe album van de Britse band The Class Of ‘58 van harte aanraden! Dat album staat namelijk vol met uiterste swingende rock & roll en af en toe ook doo-wop.

Het gaat hier om de familie Coleman uit South Wales bestaand uit vader Howie Coleman (zang, gitaar), moeder Christine Coleman (zang, bas) en hun zoons John William Coleman (drums) en David Scott Coleman (piano).

Hun album is gevuld met covers van vaak overbekende nummers. En dat maakt absoluut niet uit want zolang het om energiek rockende covers gaat zal je mij niet horen klagen.

Zo klinkt Fats Domino’s I’m Ready onweerstaanbaar spetterend en is Leiber & Stoller’s Kansas City een luie rocker met de stug doorpompende piano van David Scott Coleman. I Knew The Bride van Nick Lowe rockt op een prima lome wijze. Dat geldt ook voor het energieke Keep Up.
Moeder Christine zingt een tweetal nummers. De eerste is een cover van het Wynona Carr nummer Ding Dong Daddy waarin moeders al een kittige Lolita klinkt. Dat is ook zo in de Wanda Jackson cover Let’s Have A Party.

De doo-wop is te horen in de cover van Lewis Lyman & The Teenchords’ Dance Girl en het lui deinende In The Still Of The Night (o.a. bekend van Sha Na Na). Lekkerste nummers van het album zijn de energiek rockende cover van Carl Perkins’ Boppin’ The Blues en de wild rockende cover van Joe Turner’s Flip, Flop & Fly.

‘About Time’ is een heerlijk rockende “family affair”!

Tracks:
01. I Got A Girl
02. I’m Ready
03. Ding Dong Daddy
04. I Knew The Bride
05. Kansas City
06. Boppin’ The Blues
07. Flip, Flop & Fly
08. Let The Good Times Roll
09. Let’s Have A Party
10. Dance Girl
11. Keep Up
12. In The Still Of The Night

Website: https://shop.theclassof58.co.uk/