Review: The Christian Family – The Raw And The Primitive Sound Of The Christian Family

 

The Christian Family - The Raw And The Primitive Sound Of The Christian Family

The Christian Family – The Raw And The Primitive Sound Of The Christian Family
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Voodoo Rhythm Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Er is één ding waar je bij het Voodoo Rhythm label altijd van op aan kunt. Elke release op dat label is rauw, indringend en zeer bijzonder. Dat gaat ook weer op voor het debuutalbum van The Christian Family. Een duo dat bestaat uit Sister Ann (zang, drums) en Brother Daniel (zang, gitaar).

Dit duo bracht in 2016 een single uit en verdween daarna totaal van de radar.

Waarschijnlijk zijn ze in de tussentijd bezig geweest met hun geloof. En in tegenstelling het “algemene geloof” waarbij je gelooft in één Heer, halen Ann en Daniel hun geloof uit meerdere Heren, zoals daar zijn Bo Diddley, Chuck Berry, Little Richard, The Saints en The Cramps. En als je dat rijtje bekijkt weet je al waar de muziek van the Christian Family heen gaat. Naar de garagepunk! Of zoals ze het zelf zeggen, naar de “2 chord trash prayers”.

En dat houdt in dat je met zeer primitieve garagepunk te maken krijgt, die bestaat uit de schijnbaar simplistische, maar zeer doeltreffende drums van Ann, de massief schurende fuzzgitaar van Daniel en bovenal de bedrieglijke Lolita zang van Ann.

Ze openen het album met Who’s Gonna Catch Me, dat opent op een luchtige Shangri-La’s-achtige wijze waarna Daniel zijn smerige fuzzgitaar inzet om een dreigend rauw Link Wray-achtig muzikaal décor neer te zetten.

Ook in Mad-A-Lyn is het “girl groups” geluid van bijvoorbeeld the Shangri-La’s terug te vinden. Let wel, een garagepunk versie van the Shagri-La’s! Daniel leeft zich weer uit met zijn schurende fuzzgitaar riffs en Ann klinkt wederom als semi-onschuldige Lolita. Whatcha Got gaat richting de smerigheid van The Standells, gevolgd door het venijnig hoekige You Gotta Luv.

Ann verzuipt vocaal bijna in de overstuurde galm-garagepunk van Time To Pray en He’s Coming Down is een razend garagepunk nummer dat klinkt als een mix van the Stooges en The Ramones. Baby Wants More kraakt en kreunt in een wild riffend nummer.

I’ll Make You Cry is een goed voorbeeld van het zeer krachtige en smerige garagepunkgeluid van dit duo. Tornado is een zwaar galmend fuzznummer, dat bedwelmend over je heen raast. The Christian Family sluit het album op een kenmerkende wijze af met het primitief bonkende I Got Problems.

Als je je geloof eens uit een andere hoek wilt halen, en ook nog eens fan bent van wilde en primitieve garagepunk, zit je bij The Christian Family meer dan goed!

Tracks:
01. Who’s Gonna Catch Me
02. Mad-A-Lyn
03. Whatcha Got
04. You Gotta Luv
05. Oh My Don’t Cry
06. Time To Pray
07. He’s Coming Down
08. Baby Wants More
09. I’ll Make You Cry
10. Tornado
11. I Got Problems

Website: https://facebook.com/thechristianfamilyband