Review: The British Bluescasting Corporation – High Horse

 

The British Bluescasting Corporation - High Horse

The British Bluescasting Corporation – High Horse
Format: CD / Label: Blues Corp. Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

We schakelen over naar de BBC! Dat is dan dit keer de band The British Bluescasting Corporation, die besaat uit de zeer ervaren studiomuzikanten Bob Cranham (gitaar, o.a. Michel Nyman en John Denver), Dave Williamson (bas, o.a. The Crazy World Of Arthur Brown en Maggie Reilly), Ben Keen (gitaar) en Barry Cook (drums, o.a. The Supremes).

Hun album staat vol met muziek, die meer dan eens teruggrijpt naar het geluid van de vroege jaren ‘70 pubrock. Een stroming waarin de blues vermengd werd met rockabilly, soul en country.

Zo wordt er losjes rockend geopend met Today I Was Made For You And Me, een Dave Edmunds/Chas & Dave-achtig gemoedelijke rocker.

Ook High Horse heeft dat losjes rockende geluid met schroeiend hard gitaarwerk. Every Time I Roll The Dice is een rocker zonder poespas waardoor het nummer in het hokje Status Quo/Chas & Dave past.

De rockabilly duikt op in het instrumentale Country Cousins. Een boppend nummer waarin Bob Cranham en Ben Keen hun gitaren flink laten twangen en priemen.

De blues is aan de beurt in de intieme slowblues Darkness In My Soul waarin het huilende gitaarspel een belangrijke rol vervult. Na het fel en rauw rockende Fixin’ To Die gaat de band op loom groovende funky bluestoer in Stay That Way.

De funk is ook ontspannen aanwezig in het J.J. Cale-achtige Not A Day For Playing The Blues en Some Other Guy.

Met de cover van de klassieker Tore Down neemt de band afscheid waarbij zij de klassieker verpakken in een bluesy pubrock jasje.

De ervaring van de bandleden is duidelijk te horen op dit zeer ontspannen en lekkere album.

Tracks:
01. Today I Was Made For You And Me
02. High Horse
03. Every Time I Roll The Dice
04. Country Cousins
05. Darkness In My Soul
06. Fixin’ To Die
07. Stay That Way
08. Last Train Home
09. Indecision
10. Not A Day For Playing The Blues
11. Some Other Guy
12. Tore Down

Website: https://www.facebook.com/bbcblues/