Review: The Brice Tabish Band – Living In A Number Game

 

The Brice Tabish Band - Living In A Number Game

The Brice Tabish Band – Living In A Number Game
Format: CD – Digital / Label: TLA Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik moet mij wel heel erg vergissen als de mannen van de Canadese Brice Tibish Band geen fans zijn van het Classic Rock geluid van Todd Rundgren’s Utopia en Rush. De 70’s rock invloeden van deze bands zijn namelijk flink aanwezig op hun nieuwe album ‘Living In A Number Game’.

De band bestaat uit zanger en gitarist Brice Tabish, toetsenist Adam Wawzonek, bassist Tyler Lindgrin en drummer Cole George.

Brice Tabish heeft een hoog stemgeluid waardoor je automatisch aan Geddy Lee van Rush moet denken. Zijn gitaarspel is afwisselend stevig rockend, bluesy of warm jazzy.

In het pompende Taken At Night worden direkt al het geluid van Rush en Utopia met elkaar vermengd. Brice’s gitaarspel heeft een bijtend Todd Rundgren geluid in dit nummer. Ook in de intieme rocker Can’t Get Close To You is het geluid van Utopia volop aanwezig. Soldier is een hoekig funky nummer met snerpend gitaarwerk en toestenist Adam Wawzonek, die voor een jazzy geluid zorgt. In het loom wiegende Living Is Easy (Limping And Weak) is het de gitaar van Brice die jazzy klinkt maar dan op een Jimi Hendrix-achtige wijze.

Science Of Seduction is een fuzzend groovend nummer, dat gevolgd wordt door het log pompende Give And Greed waarin je psychedelische 60’s invloeden terug vindt.

De blues komt aan bod in het stuwende Left From Right. Een nummer met zeer krachtige zang van Brice en vlammend Hendrix achtig gitaarspel. Het orgel van Adam Wawzonek speelt een voorname rol in het soulvol pompende Confessor.

De energieke progrocker Living In A Number Game, de afsluiter van het album, benadert het ingenieuze geluid van Rush.

Ik ben blij verrast door deze jonge Canadese band, die er voor zorgt dat het Classic Rock geluid op een prima manier een modern jasje krijgt.

Tracks:
01. Taken At Night
02. Can’t Get Close To You
03. Soldier
04. Living Is Easy (Limping And Weak)
05. Science Of Seduction
06. Give And Greed
07. Left From Right
08. Confessor
09. Living In A Number Game

Website: https://www.bricetabish.com/