Review: The BossHoss – Electric Horsemen

 

The BossHoss - Electric Horsemen

The BossHoss – Electric Horsemen
Format: CD/ Vinyl LP – Digital / Label: Internashville/Universal Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als je iemand een cowboy hoed op zet wil dat nog niet zeggen dat je dan met een countryartiest te maken hebt. Als je Ilse DeLange op één nummer laat meezingen wil dat nog niet zeggen dat je met een countryalbum te maken hebt.

The Boss Hoss is een Duitse band uit Berlijn, geformeerd rond Alec “Boss Burns” Völkel en Sascha “Hoss Power” Vollmer. Een band, die behoorlijk populair is bij onze zuiderburen . Geheel onterecht krijgt deze band telkens het label “countryrock” opgespeld.

Wat hun nieuwste, tiende, album bewijst is dat we hier te maken hebben met een band die behoorlijk veelzijdig is. Zo kom je op dit album dance tracks tegen naast indie rock a la the Fun Lovin’ Criminals, RnB en zelfs metalcore.

De nadruk ligt opde hitparade gerichte dance muziek. Zoals de dance-pop van What Would A Woman Do, waar een licht INXS geurtje aan kleeft en Ride With Us (met een voorzichtige twang gitaar).

Zoals gezegd doet Ilse DeLange op  één nummer mee. Ze is te horen In het donkere dance nummer You. En ook hier klinkt Ilse even krachtig als altijd.

De invloed van the Fun Lovin´ Criminals is het beste te horen in de opener van het album Electric Horsemen. Een nummer met funky elektronische beats en rock riffs. Country Girl opent met een bluesy countrygitaar om daarna als een luchtig swingend dance nummer verder te gaan waarin invloeden als hip hop en RnB vermengd zijn.

In het loom groovende Best Friends Forever is Michael Patrick Kelly, van the Kelly Family (!) te gast. De meest opvalende gast is de Duitse metalcore band Electric Callboy. Zij blazen de countryinvloeden van Nice But No compleet aan flarden met hun genadeloze metalcore.

Three Little Words swingt luchtig, compleet met een ukelele. En wat zijn dan die drie kleine woordjes? “Fuck you too!!!”. In het laatste nummer van het album, Never Say Never,  zijn voor het eerst de country invloeden goed te horen in een swingend nummer, dat zich zo maar eens tot een ware festivalkraker zou kunnen ontwikkelen.

Ik denk dat de muziek van the BossHoss het vooral bij de jeugd goed zal doen en dan met name op een festival als Pinkpop.

Hitgevoelige dancepop…ondanks die cowboyhoeden….

Website: The BossHoss

The BossHoss - Electric Horsemen - back