Review: The Blue Chevys – Moving On

 

The Blue Chevys - Moving On

The Blue Chevys – Moving On
Format: CD / Label: NAKED
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Hetzelfde onder een andere naam

The Blue Chevy‘s, een vaandeldrager voor rock n roll/roots namens onze zuiderburen, timmeren al sinds eind jaren tachtig aan de weg. Niet enkel en alleen als The Blue Chevy‘s maar ook een periode als Poplawsky…vernoemd naar de uitvinder van de blender, Stephen Poplawski.

Net zoals bij Poplawski die met zijn uitvinding het grondwerk verrichtte voor het keukenapparaat dat we heden ten dage allemaal kennen, was er iemand nodig die het product uiteindelijk fine-tunede en de levens van kookliefhebbers veranderde zal dat ook de gedachtegang zijn geweest voor de heren van The Blue Chevy‘s.

Waarom zou je anders een album dat toch al het levenslicht zag in 2007 opnieuw uitbrengen maar dit keer onder een andere naam? Enig speurwerk in de krochten van het wereldwijde web leert dat ik niks wijzer ben geworden omtrent het hoe en waarom van deze opmerkelijke keuze.

Laten we het dan maar beschouwen als een plaat die zijn vijftiende verjaardag viert en of hij de tand des tijds doorstaan heeft.

Het album ‘Moving On’ is in meerdere opzichten een aardige mix van Americana/Rhythmn and Blues en Roots zonder ergens buiten de lijntjes te kleuren of heel spannend te worden. Op sommige nummers klinkt er wel door waar de inspiratie vandaan komt, op Stabbed Down is mede door het orgeltje wel een Doors feel hoorbaar. Juist door de inspiratiebronnen er duimdik in te verwerken lijkt het alsof ze zijn vergeten er ook wat eigen jus over heen te gieten, gemiste kans helaas.

Wie The Blue Chevy‘s leuk wilt horen spelen doet er beter aan om ‘Twice Fifteen’ te beluisteren, wachten op de release van ‘The Night Calls’ in maart kan natuurlijk ook, een hopelijk echt nieuw album. De single Willow Tree daarvan is al te beluisteren.

Tracks:
01. I Belong
02. Moving On
03. Chasing Dinosaur
04. Let It Slide
05. Sit Down and Talk
06. Sitting On A Stone
07. Get It Rolling
08. Blue Sky
09. True Love
10. Stabbed Down

Website: https://thebluechevys.be/