Review: The Black Delta Movement – Recovery Effects

 

The Black Delta Movement - Recovery Effects

The Black Delta Movement – Recovery Effects
Format: CD – Vinyl LP / Label: Fuzz Club Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als er één ding is dat het tweede album van de Britse band the Black Delta Movement aantoont is dat deze band flink door de 60’s-vroege 70’s psychedelische rock is beïnvloed en dat invloeden van 80’s wave bands als the Comsat Angels, the Sound en Joy Division ook niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan.

De band uit Kingston-upon-Hull bestaat uit Matt Burr (zang, gitaar), Barrie Cadogan (sologitaar), Lewis Wharton (bas) en Tony Coole (drums) en ze hebben hun nieuwe, door Malcolm Catto (the Heliocentrics) geproduceerde, album gevuld met een achttal nummers, die stuk voor stuk bedwelmend en psychedelisch klinken.

Neem bijvoorbeeld Fourth Pass Over The Graveyard, het openingsnummer. Hier hebben we te maken met een lui groovend psychedelisch nummer met zachte fuzzriffs, dromerige zang en ontregelend noisegitaarspel.

Het donker zwevende Zip-Tie gaat in eerste instantie richting het geluid van the Comsat Angels. Na de stuwende tempoversnelling doet een meer grimming, the Sound achtig geluid zijn intrede. Die mix is ook te horen in het energieke Always Home.

Hiding In The Tall Grass klinkt behoorlijk bedwelmende en donker op een haast Joy Division-achtige wijze. Recovery Effects is een zeer breekbaar en getergd klinkend nummer.

No Road To Go en Photograph zijn de prijsnummers van dit bedwelmend mooie psychedelische rockalbum van the Black Delta Movement.

Tracks:
01. Fourth Pass Over The Graveyard
02. Zip-Tie
03. Always Home
04. No Road To Go
05. Hiding In The Tall Grass
06. Photograph
07. Recovery Effects
08. Sleeping P.V.

Website: https://www.theblackdeltamovement.com/