Review: The Backdoor Society – This Is Nowhere

 

The Backdoor Society - This Is Nowhere

The Backdoor Society – This Is Nowhere
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Area Pirata Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hoe groot de invloed van de Nederlandse bands Q65 en the Outsiders (en de Britse Pretty Things) is geweest bewijst dit tweede album van de Italiaanse band the Backdoor Society. Zij zijn zeer goed hoorbaar flink beïnvloed door “ons” Nederbeat verleden. Het resultaat is een wild en rauw rockend garagerock album geworden met twaalf spetterende ongepolijste nummers met een flink rhythm & blues gehalte.

Andrea Corti (drums), Denis Cassi (bas), Giovanni Orlandi (zang) en Simone Modicamore (gitaar, zang) trappen het album af met de spetterende garagerock van Desolation. Een wilde rocker met gemene gitaarriffs en overduidelijke Q65 en Outsiders invloeden.

De band spettert er net zo onbehouwen op los in Changes. Garagerock zoals het hoort! Wild rauw en energiek! Het gas gaat er ietsjes vanaf in Gone Away. Een mid-tempo garagerocker met een vroeg Rolling Stones geluid. Vervolgens hakt 1000 Tears er weer stevig in. Een kort maar krachtig rockend Q65-achtig nummer.

Ook in The Wrong Side rockt de band er hoekig op los. It’s Happening heeft rauwe “Riot In Cell Block #9” invloeden gevolgd door het spetterende I’m Gonna Miss You en het zeer energieke Set Me Free. In I Won’t Cry ziiten wat surf invloeden verstopt in een hoekig Outsiders-achtig nummer.

Na het smerig rockende Sick And Dazed sluit the Backdoor Society hun album af met You Turn Me On. Een stug doorpompend nummer waarin “You Gotta Help Me” van Sonny Boy Williamson van grote invloed lijkt te zijn geweest.

‘This Is Nowhere’ is een prima smerig garagerock album geworden, dat als eerbetoon aan onze Nederbeat gezien mag worden!

Tracks:
01. Desolation
02. Changes
03. Gone Away
04. 1000 Tears
05. The Wrong Side
06. It´s Happening
07. I´m Gonna Miss You
08. Set Me Free
09. Janet
10. I Won´t Cry
11. Sick And Dazed
12. You Turn Me On

Website: https://www.facebook.com/backdoorsociety/