Review: The Austrian Blues Combo – Blues

 

The Austrian Blues Combo - Blues

The Austrian Blues Combo – Blues
Format: CD – Digital / Label: Castelwood Music Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

The Austrian Blues Combo is een Oostenrijks trio, dat in 2011 opgericht werd en bestaat uit Michael Fuchsberger (drums), Phillip Grüber (zang, gitaar) en Jakob Weber (bas).

Wat mij betreft kan de bandnaam veranderd worden in the Austrian Bluesrock Combo want dit album staat vol met bluesrock songs die soms funky en soms intiem klinken.

Hun vierde album start met Sunshine Blues, dat loom pompend opent om daarna verder te gaan als een ziedend rauw bluesrock nummer met de zwiepende bijtende slidegitaar van  Phillip Grüber in de hoofdrol. Zijn gitaar klinkt in het broeierig groovende Misery Blues schurend en bijtend. Daarnaast beschikt Phillip ook nog eens over een prima krachtige stem.

Het intieme Blues For You doet bij vlagen aan St. James Infirmary denken. Hangover Blues is vervolgens een hoekig, fel pompend nummer, dat kort maar zeer krachtig is.

The Austrian Blues Combo krijgt zelfs de blues van toiletrollen. En ik kan mij daar wel iets bij voorstellen. De frustratie als het papier op is of als de toiletrol verkeerd om hangt. De band doet zijn beklag in een lome pompende blues Toilet Roll Blues. Shit Happens is daarna een luchtig groovend nummer met schurende funky gitaarriffs. In Thank God I’m In Love laat de band een intiem liefdevol geluid horen.

De afsluiter van het album is het venijnig groovende bluesrock nummer Woke Up Dreaming.

The Austrain Blues Combo maakt mij met dit zeer aangename album benieuwd naar hun live verrichtingen.

Tracks:
01. Sunshine Blues
02. Misery Blues
03. Blues For You
04. Hangover Blues
05. Toilet Roll Blues
06. Shit Happens
07. Thank God I’m In Love
08. Woke Up Dreaming

Website: http://www.austrianbluescombo.at/Home/