Review: The Analogues – Introducing The Analogues Sideshow

 

The Analogues - Introducing The Analogues Sideshow

The Analogues – Introducing The Analogues Sideshow 
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Analogue Recordings
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Deze band introduceren is volgens mij niet meer nodig: de afgelopen tien jaar hebben de mannen van The Analogues zich ondergedompeld in Beatles-materiaal met de bedoeling om dat zo exact mogelijk op het podium te brengen; een missie die meer dan prima is gelukt.

Het componeren van eigen liedjes om die vervolgens op album uit te brengen was altijd een stil gekoesterde wens die nu werkelijkheid wordt middels dit prachtige poprockwerkje dat al de hoogste positie aantikte in de Nederlandse Album Top 100.

Het aanpassen van de bandnaam is geschied omdat de bandleden hun Beatles-gerelateerde werk graag gescheiden willen houden van het maken van eigen songs. Dat die nummers zo prachtig in elkaar zitten, mag geen verrassing heten: de heren kunnen een cv overleggen waarop samenwerkingsverbanden voorkomen met Moke, Vitesse, Powerplay, Henny Vrienten, Johan, Daryl Ann, Douwe Bob en Lois Lane.

Na het fijne popliedje Patience noteren we meteen een van de hoogtepunten in de vorm van de aan Paul McCartney schatplichtige ballad Say That You Will; de naam van die Beatle schuift ook je brein binnen in het nummer Damned If I Do.  Ook het daaropvolgende rocknummer Don’t Fade Away is onweerstaanbaar met zijn mooie zanglijnen.

Een ander hoogtepunt in deze toch al lekkere potpourri is het slotstuk, de wat symfonisch aandoende ballad Still Waiting.

The Analogues bewijzen ten overvloede een van de beste bands in ons land te zijn !

Tracks:
01. Patience
02. Say That You will
03. Don’t Fade Away
04. Nothing Can Hurt Me Today
05. Pawn In Your Pocket
06. Damned If I Do
07. Turned Into Sand
08. Goodfoot
09. Can’t Figure You Out
10. Magnetic Fields
11. Through Thick And Thin
12. Yeah Yeah Yeah
13. Still Waiting

Website: https://www.theanalogues.net/

Concerten:
1 december Mezz, Breda
9 december Annabel, Rotterdam
10 december Paradiso, Amsterdam
11 december Tivoli/Vredenburg, Utrecht
15 december Effenaar, Eindhoven
16 december Luxor Live, Arnhem