Review: The Alan Greene Band – Heard A Rumor

 

The Alan Greene Band - Heard A Rumor

The Alan Greene Band – Heard A Rumor
Format: CD – Digital / Label: Dungeon Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Alan Greene uit Cleveland, Ohio, is een muzikant met een muzikale ervaring, die uiteenloopt van Humble Pie tot de experimentele band Pere Ubu.

Zijn gitaarspel is als snoeihard te omschrijven. De ene keer hard priemend en de andere keer messcherp snijdend met af en toe bijtende Roy Buchanan invloeden.

Zijn nieuwe album gaat onstuimig pompend van start met Fist Boogie. Een instrumentaal nummer met Alan’s gemeen snijdende gitaar, die je direct knock out beukt. Vervolgens is Too Much For My Baby een broeierige luie shuffle waarin Alan’s doorleefde rauwe zang opvalt naast zijn gillende gitaar.

De sfeer wordt losjes in de swingende shuffle Heard A Rumor en de ontspannen slowblues Go My Own Way waarin Alan’s zang voor een rauwe rand zorgt. Het gas gaat er daarna weer op in de stug doorpompende funky bluesrock van 407.

Liquid is niets meer dan een drumsolo van Mike Milheli. Een solo, die aantoont dat Milheli een prima drummer is maar die tegelijkertijd het rockende gevoel van het album enigszins verstoort. De draad wordt gelukkig weer opgepakt in de donkere bluesrock van Baby’s Mine en het loom pompende She’s The One, dat ietwat aan Omar & The Howlers doet denken.

De afsluiter van het album is het Fabulous Thunderbirds-achtige pompende She’s Right.

Een overtuigend album van The Alan Greene Band, dat ik van harte kan aanbevelen aan de liefhebbers van het betere bluesrock werk. Alleen jammer dat het album zo kort duurt…

Tracks:
01. Fist Boogie
02. Too Much For My Baby
03. Heard A Rumor
04. Go My Own Way
05. 407
06. Liquid
07. Baby’s Mine
08. She’s The One
09. She’s Right

Website: https://thealangreeneband.com/