Review: Teresa James & The Rhythm Tramps – Rose-Colored Glasses Vol. 2

 

Teresa James & The Rhythm Tramps - Rose-Colored Glasses Vol. 2

Teresa James & The Rhythm Tramps – Rose-Colored Glasses Vol. 2
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe album van Teresa James & the Rhythm Trampsis de opvolger van het eerste deel met de gelijknamige albumtitel uit 2021 en is al net zo mooi en overtuigend!

Teresa James uit Houston, Texas sleepte al de nodige Blues Awards binnen zoals 2 zilveren medailles bij de Global Awards, een Libera Award nominatie en twee maal een Blues Music Award nominatie. Zij is de echtgenote van Terry Wilson, die op dit album uiteraard aanwezig is als producer, bespeler van de Hammond B3, bas en ritmegitaar.

Het werk van Teresa James & the Rhythm Tramps is ten zeerste aan te raden aan liefhebbers van het werk van bijvoorbeeld Maria Muldaur, Delbert McClinton of Bonnie Raitt. Bluesy muziek dus met de nodige soul en Roots invloeden.

Geopend woirdt met I’d Do It For You. Een broeierig, lui funkend nummer met de soulvolle zang van Teresa, die hier gelijk aan Maria Muldaur doet denken en de rauwe gitaarlicks van Billy Watts. Better Angels is daarna een losjes groovend nummer met soepel swingende begeleiding in een stijl die aan Delbert McClinton doet denken.

Na het broeierig bonkende Lean On Love volgt het intieme The Idea Of You waarin Teresa op de deinende jazzy toer gaat. Ook That’s What I’m Talking About is een intiem nummer met een stuwend soulvol geluid inclusief bluesy gitaarwerk van Billy Watts en de scheursax van Paulie Cerra. I Don’t Need Another Reason To Fall In Love valt in de categorie luchtig swingende soul. Met Flip Flop gaat Teresa de loom skankende reggaesoul kant op.

Het intiem deinende The Heart Wants What It Wants is voorzien van prachtig warm Procol Harum-achtig orgelspel. Ain’t Nothing For Certain is het prijsnummer van het album. Een lui deinend soulbluesnummer met de klasse van Ann Peebles waarin ook ruimte is voor de huilende harmonica van Matt Lomeo. Brand New Flame is eveneens een zwoel soulbluesnummer. Het galmend deinende Second Chance sluit het album af.

Deel 2 van ‘Rose-Colored Glasses’ bevestigt nogmaals de kwaliteiten van Teresa James & the Rhythm Tramps!

Tracks:
01. I’d Do It For You
02. Better Angels
03. Lean On Love
04. The Idea Of You
05. That’s What I’m Talking About
06. I Don’t Need Another Reason To Fall In Love
07. Flip Flop
08. The Heart Wants What It Wants
09. Ain’t Nothing For Certain
10. Just Don’t Think About It
11. Brand New Flame
12. Second Chance

Website: https://teresajames.com/