Review: Taylor Kingman – Presents Hollow Sound

 

Taylor Kingman - Presents Hollow Sound

Taylor Kingman – Presents Hollow Sound
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mama Bird Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Intiem en breekbaar. Dat zijn toch wel de trefwoorden, die blijven hangen na beluistering van het tweede album van singer-songwriter Taylor Kingman uit Portland, Oregon. In 2017 debuteerde hij met het ‘Wannabe’ album.

Het heeft dus even geduurd voordat de opvolger verscheen maar dit album is het wachten zeer zeker waard!

Voormalig (?) frontman van TK & the Holy Know-Nothings bedwelmt je vanaf het eerste nummer van het album en laat je pas na het laatste nummer los.

Opener Dead Bird’s Wing komt warm zwevend binnen glijden op een zeer intieme wijze. De pedal steel van Jason Montgomery speelt hierbij een belangrijke rol naast het sprankelende gitaarspel en de warme stem van Taylor Kingman.

Ook Heaven Ain’t Hiding is een dromerig, intiem deinend nummer met opnieuw de hemelse pedal steel en zacht priemend gitaarspel. Het zeer sfeervol zwevende Out Of Town maakt de bedwelming alleen nog maar groter. Towel At Her Feet is van een zelfde bedwelmende schoonheid.

Je blijft bedwelmd gedurende dit album via intieme en breekbare songs als Across The Line en Betty Dog. Uitschieter is Endless Highway dat op een hartverscheurende wijze gezongen wordt door Taylor. In het warme Hollow Sound duikt een licht jazzy geluid op.

Na het korte en intieme O My Stars sluit Taylor zijn album af met het al even intieme en akoestische Why Do Angels Fly So High?

Het tweede album van Taylor Kingman is een betoverend intiem album en mag eigenlijk niet ontbreken in de collectie van de fans van het betere singer-songwriter genre!

Tracks:
01. Dead Bird’s Wing
02. Heaven Ain’t Hiding
03. Out Of Town
04. Towel At Her Feet
05. Across The Line
06. Betty Dog
07. Nothing At All
08. Endless Highway
09. Hollow Sound
10. O My Stars
11. Why Do Angels Fly So High?

Website: https://www.taylorkingman.com/