Review: Tammi Savoy – Live

 

Tammi Savoy - Live

Tammi Savoy – Live
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Tammi Savoy heeft al een behoorlijk lange staat van dienst in de rhythm & blues en verdient het om nu eens op grotere schaal door te breken. Tot die conclusie ben ik gekomen na het beluisteren van haar ‘Live’ album.

Tammi was al actief met o.a. een Diana Ross Tribute Show en werd in 2019 uitgeroepen tot Rockabilly Female Artist Of The Year. Zeker, rockabilly maakt onderdeel uit van haar muziek maar het is toch vooral de rhythm & blues waartoe Tammi is aangetrokken.

Samen met haar band, Pat Keiner (gitaar), St. Rose LaFerrari (drums) en Jesse Woelfel (bas), vertolkt zij op dit, op het Sugar Maple Festival in Madison, Wisconsin, opgenomen album een twaalftal nummers met warme en soms felle rhythm & blues.

De warme jazzy gitaar van Pat Keiner opent Love Is A Funny Thing. Een loom stuwende shuffle met de krachtige soulvolle stem van Tammi en de galmend bijtende gitaar van Pat Keiner in een glansrol.

I Can’t Stop Now mengt op een krachtig boppende wijze de rockabilly met de jumpblues. Wederom valt de prima twangende gitaar hier op. Jim Dandy is een cover van de LaVern Baker klassieker en klinkt zoals het hoort: loom boppend met energieke zang en fel bijtend gitaarwerk.

De broeierige shuffle I Want Your Good Lovin’ trekt richting het felle geluid van Etta James met een krachtige vokale uithaal van Tammi aan het eind. That’s Why I Cry is een cover van het Varetta Dillard nummer. Een luie, einigszins “Fever” achtige shuffle waarin Tammi al scattend een duel aangaat met Pat Keiner’s gitaar.

What Makes You So Cold is een losse swingende Fabulous Thunderbirds-achtige shuffle, die gevolgd wordt door It’s So Good, dat gebaseerd lijkt op Benny Goodman’s It’s So Good. Finders Keepers rockt vervolgens op een krachtige en korte wijze.

Hoogtepunt van het album is Tammi’s cover van het Wynona Carr nummer Should I Ever Love Again met jazzy bijtend gitaarspel. Voodoo Voodoo is de swingende aflsuiter van het album. Een zeer toepasselijke felle LaVern Baker cover.

Tammi Savoy bewijst (nogmaals) dat zij één van de betere blueszangeressen van dit moment is!

Tracks:
01. Love Is A Funny Thing
02. I Can’t Stop Now
03. Jim Dandy
04. I Want Your Good Lovin’
05. That’s Why I Cry
06. Stop Knockin’
07. Stop Talking And Start Walking
08. What Makes You So Cold
09. It’s So Good
10. Finders Keepers
11. Should I Ever Love Again
12. Voodoo Voodoo

Website: https://www.misstammisavoy.com/