Review: Sweet Bourbon – Slippery Slopes

 

Sweet Bourbon - Slippery Slopes

Sweet Bourbon – Slippery Slopes
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Release: 2022

Tekst: Gerrit Schinkel

De uit de omgeving van Nijmegen afkomstige bluesband Sweet Bourbon is begin 2014 opgericht door gitarist Chris Janssen. Sinds die tijd is de band niet meer weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. In 2015 brengt Sweet Bourbon het promoalbum ‘Live at Trianon’ uit, een EP met live opnamen die gemaakt zijn op 13 juni 2015 in Trianon, Nijmegen. Hun eerste volledige album ‘Night Turned Into Day’ komt in 2017 uit. In de loop van de jaren bouwt Sweet Bourbon met hun stevige Southern rock stijl met een mix van rock, blues , jazz en soul een mooie livereputatie op in het clubcircuit.

Vorige maand verscheen hun nieuwe album ‘Slippery Slopes’. Het album is een live registratie van het concert dat de band in oktober 2021 gaf in de Bluesmoose reeks in Groesbeek.

Het openingsnummer Kicked Me Out is een soepele relaxte blues. Cool Down is funky met fraaie bastonen, strak drumwerk, felle gitaarlicks en een wervelende orgelsolo.

Ook het lekker rockende 2nd Wallstreet wordt gedragen door uitwaaierende orgeltonen. In de ontspannen countryblues Asked You A Question vallen de slide, de fraaie harmonieën van The Bourbonnettes en de mondharp op.

Muddy Footprints is een bluesballad met intense wendingen. In de bluesrocker Born A Rebel is een ‘jagende’ ritmesectie te horen achter een felle gitaarsolo en een heerlijke orgelsolo. De prachtige bluesballad Swan is gedrenkt in een overvol bad van orgeltonen.

Just A Silly Dream is een melodieuze ballad met een mooi akoestisch begin. Het slotnummer Texas Women is stevige midtempo blues met een scheurende gitaarsolo en een flonkerende orgelsolo.

Conclusie:
Met ‘Slippery Slopes’ stelt Sweet Bourbon de fans opnieuw niet teleur. Het geïnspireerd klinkende album is het beluisteren meer dan waard. En laten ze nu maar snel met nieuw werk komen.

Tracks:
01. Kicked Me Out
02. Cool Down
03. 2nd Wallstreet
04. Asked You A Question
05. Muddy Footprints
06. Born A Rebel
07. Swan
08. Just A Silly Dream
09. Texas Women

Line-up:
Chris Janssen – gitaren
René van Onna – lead zang, gitaar
Willem van der Schoof – keyboards, bluesharp
Roeland van Laar – bas
Ruben Ramirez – drums
Suzan Wattimena – zang
Henny Oudesluijs – ukelele, percussie, zang

Website: https://sweetbourbon.nl/