Review: SUSTO – My Entire Life

 

SUSTO - My Entire Life

SUSTO – My Entire Life
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records – V2 BeNeLux
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

SUSTO is een band uit Charleston, Delaware, die zich op hun vijfde album ‘My Entire Life’ bezig houdt  met Americana van het warme en intieme soort.

Justin Osborne (zang, gitaar), Johnny Delaware (gitaar, slidegitaar, bas), Wolfgang Zimmerman (gitaar, drums, bas), Dries Vandenberg (gitaar), Marshall Hudson (drums, keyboards), Dylan Dawkins (keyboards), Kevin Early (bas) en Jordan Hicks (bas) klinken zeer bevlogen in de nummers, die gaan over de Covid pandemie, gebeurtenissen met verslaafde familieleden en mentale problemen.

Rock On is de vurige opener van het  album. Een luie rocker met hard fuzzend gitaarwerk en de krachtige zang van Justin Osborne. Mermaid Vampire klinkt vervolgens loom maar  even vurig en bevlogen.

De intiemere kant van de band krijgt volop aandacht op dit album. Zo is Mt. Caroline een intieme en soulvolle deiner en klinkt Tina intiem op een Leonard Cohen-achtige wijze. Het nummer handelt over de problemen met verslaafde familieleden. Zeer intiem en indrukwekkend dus!

Na het  dromerige en sprankelende My Entire Life volgt het intiem groovende Optimum Artist met soulvolle zang en lichte psychedelische trekjes. Het intieme deinende Hyperbolic Jesus bevat de prachtzin  “she don’t believe in Jesus but she thinks He was a pretty good guy”.

In het zacht schuifelende  Rooster duikt wederom een soulvol gekluid op. ragic Kingdom opent met Mrs. Robinson-achtig gitaarwerk om vervolgens als een warm  Waterboys/World Party-achtig nummer verder te gaan.

Opnieuw een heerlijk warm en intiem album van SUSTO!

Tracks:
01. Rock On
02. Mermaid Vampire
03. Mt. Caroline
04. Tina
05. My Entire Life
06. Optimum Artist
07. Cowboys
08. Hyperbolic Jesus
09. Double Stripe
10. Rooster
11. Tragic Kingdom
12. Break Free, Rolling Stone

Website: https://www.sustoisreal.com/