Review: Susan Santos – Sonora

 

Susan Santos - Sonora

Review: Susan Santos – Sonora
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Ondanks het feit, dat zij in 2018 de Best Musician Performance Award won bij de Eurpean Blues Awards en een jaar later de Best Female Album Award bij de LA Critics’ Awards is het toch nog steeds nodig om de Spaanse bluesrock zangers en gitariste Susan Santos voor te stellen. Zij is afkomstig uit Madrid en ‘Sonora’ is haar zesde album, geproduceerd door Jose Nortes en met de ritmesectie David Salvador (bas) en Juli El Lento (drums).

Susan mag met recht een Spaanse furie genoemd worden want de meeste nummers op dit album (blues) rocken keihard en gemeen.

Zo opent het album met Hot Rod Lady. Eengrimmige en broeierige rocker met zweterig hard twangend gitaarspel en een schurend funky geluid. Vervolgens is Snakebite een verzengend heet pompend nummer met snijdend slidegitaarwerk.

De luie Americana van So Long trekt voorzichtig richting het geluid van Tom Petty & the Heartbreakers. Have Mercy is een lui deinend jazzy nummer met de hard boppende gitaar van Susan. In What I Want wordt gruizig hard gerockt met de hard priemende gitaar van Susan in de hoofdrol.

Voodoo Wheels is een energiek broeierig boppend bluesy rockabillynummer met uiteraard hard boppend gitaarwerk. Het loom swingende Call Me Tonight toont voorzichtige Bruce Springsteen (Fire) trekjes.

Het aflsuitende Let It Ride is kiezelhard. Rockend a la Stevie Ray Vaughan met verwoestend hard en splijtend gitaarwerk en een snoeihard kreunend en fuzzend eind.

Susan Santos bewijst een Spaanse bluesrockartieste met ballen te zijn! Een aanrader!

Tracks:
01. Hot Rod Lady
02. Snakebite
03. So Long
04. Have Mercy
05. What I want
06. Voodoo Wheels
07. Call Me Tonight
08. Let It Ride

Website: https://www.facebook.com/susansantossusansantos