Review: Supersonic Blues Machine – Voodoo Nation

 

Supersonic Blues Machine - Voodoo Nation

Supersonic Blues Machine – Voodoo Nation
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Provogue
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Van de Amerikaanse band Supersonic Blues Machine weten we inmiddels, dat deze band altijd garant staat voor stevige bluesrock.

Het gaat hier om de band van producer en bassist Fabrizio Grossi, die in het verleden met artiesten als Steve Vai, Alice Cooper en George Clinton werkte, drummer Kenny Aronoff (o.a. John Fogerty en John Mellencamp) en de nieuwe zanger-gitarist Kris Barras, de Britse vervanger van Lance Lopez.

Aangevuld door een waar bataljon aan muzikale vrienden.

De bluesrock van Supersonic Blues Machine is op dit derde studio album het beste te omschrijven als bluesrock met een “twist”. Naast de stevige bluesrock is er ook ruimte voor de funk, de soul en ook voor een meer popgericht geluid. Dat laatste komt vooral door de rauwe pop stem van nieuwe zanger Kris Barras.

De band opent rauw en funky met Money. Een nummer met een hoge dosis soul door de backing vocals en met rauw schurend gitaarwerk van Kris Barras, die hier gelijk bewijst een prima zanger te zijn. Too Late klinkt broeierig hard met hoekig pompende riffs, rauw slidegitaarspel en een brullende harmonica.

Het venijnig groovende Coming Thru gaat richting het geluid van Living Colour doorspekt met Hendrix-achtig gitaarwerk en een luie funky overgang.

De eerste muzikale gast, die je tegenkomt, is gitarist King Solomon Hicks in het rauw groovende You And Me. Een nummer met brullend gitaarwerk en een bezwerend soulvol backing vocals koor.

De volgend gast is Josh Smith in het vurig rockende Get It Done, gevolgd door Sonny Landreth, die prima op zijn plek is in het dreigende en broeierige 8 Ball Lucy. Devil At The Doorsteps klinkt al even broeierig op een meer psychedelische manier met Eric Gales als gast.

Het is niet zo verwonderlijk dat Is It All een zacht groovend soulbluesnummer is als je weet dat Joe Louis Walker er op mee doet.

Do It Again is het vlammende hoogtepunt van dit album. Al was het alleen maar om de gitaarduels die Kris Barras uitvecht met Ana Popovic.

I Will Let Go gaat vervolgens opnieuw richting de intieme soulblues. Dit keer met Kirk Fletcher als gast. Het titelnummer, Voodoo Nation, is een broeierig groovend bluesrocknummer met een bedwelmend Arabisch sfeertje.

Charlie Starr, van Black Berry Smoke, treedt aan in de afsluiter van het album, All Our Love. Dit nummer klinkt als een bluesy versie van Bon Jovi.

Al met al levert Supersonic Blues Machine wederom een kwalitatief hoogstaand album af met een zeer afwisselend geluid.

Tracks:
01. Money
02. Too Late
03. Coming Thru
04. You And Me
05. Get It Done
06. 8 Ball Lucy
07. Devil At The Doorstep
08. Is It All
09. Do It Again
10. I Will Let Go
11. Voodoo Nation
12. All Our Love

Website: https://www.supersonicbluesmachine.com/about