Review: Super Vintage – Guardians Of Tradition

 

Super Vintage - Guardians Of Tradition

Super Vintage – Guardians Of Tradition
Format: CD – Digital / Label: Grooveyard Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwste album van Super Vintage is zo’n album waar je eigenlijk niet te veel woorden aan vuil moet maken. Zonde van je tijd want je kan die tijd namelijk beter gebruiken om het album aan te schaffen en meerdere malen te beluisteren!

Het gaat hier namelijk om een magnifiek zesde album van de Griekse band Super Vintage. Een band uit het plaatsje Kavala, bestaand uit Stavros Papadopoulos (zang, gitaar), Panagiotis Zabourlis (gitaar), Jim Moralis (bas) en Chris Lagios (drums).

Het album bewijst ook nog eens dat Southern Rock tegenwoordig niet alleen maar uit the States komt!

Het geluid van Super Vintage bevat namelijk de beste eigenschappen uit het Southern Rock verleden (denk richting Lynyrd Skynyrd en the Outlaws) waar af en toe een funky Black Crowes geluid doorheen gemengd is.

Neem nu de openingstrack van het album, Southern Ride. Een snoeiharde Southern Rocker waarin ook de geest van Led Zeppelin rondwaart. De grofkorrelige bluesy zang van Stavros Papadopoulos klinkt hier prima in een log groovend nummer met uitmuntend gitaarswerk. Indian Soul gaat meer de Skynyrd kant op in een nummer vol huilende gitaarduels.

Hero is een hoekige rocker met prima meerstemmige zang, gevolgd door de pompende Southern Rock van Rolling Thunder. Broeierig schurende slidegitaarspel opent de Southern Rock ballad Down Down. Daarna rockt T For Tennessee op een vurige wijze. Een boogie met messcherp gitaarwerk van Stavros Papadopoulos en Panagiotis Zabourlis.

Met het melancholieke Pieces Of My Broken Heart keert de band weer terug naar het Lynyrd Skynyrd geluid. Rise And Fall is vervolgens een weemoedige ballad van een “Free Bird” (Skynyrd) -achtige klasse.

Het album wordt opwindend energiek rockend afgesloten met het rauwe Guardians Of Tradition.

Een absolute aanrader van deze Griekse Southern Rock band! The South Of Europe’s gonna rise!

Tracks:
01. Southern Ride
02. Indian Soul
03. Hero
04. Rolling Thunder
05. Down Down
06. T For Tennessee
07. Naked Truth
08. End Of The Road
09. Pieces Of My Broken Heart
10. Rise And Fall
11. Guardians Of Tradition

Website: https://supervintage.wixsite.com/supervintage